torsdag 24 juli 2008

Gös på ~3kg i Mälaren

Efter senaste tävlingen har det varit rätt lugnt på fiskefronten. Personligen har jag bara varit ute och slöfiskat en del. Jonas har dock varit ute en hel del hemmavids i Mälaren och det har genererat en hel del gäddor och en del fina gösar även om det enligt utsago har varit rätt trögt.

Idag kom sommarvärmen och därmed även värme i vattnet (ytvattnet steg flera grader under dagen). Vi hade alla en gnagande känsla att kvällen skulle kunna bli bra. Senast jag pratade med Jonas hade hans båt dragit över 10 gäddor och ett par gösar, gissar att båda siffrorna steg innan det var klart för kvällen.

Själv skulle jag inte hinna fiska tyvärr då jag hade andra åtaganden. Dock kunde jag ta båten dit för att sedan hinna med en stunds fiske på hemvägen.

Sagt och gjort, kastade i grejerna runt 21.30 på "okänt" vatten (testade en ny del av sjön). Efter ca 1h small det på ordentligt och efter en stunds vevande såg jag att det var en skaplig gös, för stor för att lyfta då den bara satt i 1 krok. Trött och halvt "oseriös" som jag var hade jag inte tagit fram håven så det vara bara att justera slirbromsen och sätta spöt i hållaren medan jag fick fram håven och kunde håva in fisken.

Nästa grej - ingen våg!
- Skit oxå!

Så tyvärr blev det ingen exakt vikt på den men jag gjorde en kvalificerad uppskattning till ca 2,5-3kg baserat på tidigare fiskar, längden (73cm) och att den var sprängfull i buken. Den tog över 14m djup på en liten Rapala (minns ej modelnamnet) som går ca 1m djupt.

Det kommer bli fler kvällar där detta "nya" område ska utforskas djupare, kul med lite större gös på hemmaplan.

Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar