söndag 28 september 2008

S:t Anna - Godkänt resultat även för resten av oss

Det blev ett godkänt resultat även för Claes, Jonas och mig i S:t Anna. Detta trots att vi, till skillnad från Löwa, inte hade en professionell fiskeguide med skärgården som hemmavatten i båten ;). Vi lyckades dra upp 7 gäddor (tappade ca 5st) och de tre största mätte 229cm totalt (vinnaren hade 280cm). Vår största var på 88cm och ca 4kg.

Dagen i stort
Dagen började med att vi inte hade en aning om vad vi skulle ta oss till - lite som vanligt i ett helt nytt vatten. Här var det dock, likt SM, ännu värre då det är fiske i skärgårdsmiljö med stort siktdjup - något som vi alla har väldigt lite erfarenhet av. Vart står fisken? Vilka djup? Vilka färger funkar? Livliga eller sävliga beten?

Vi testade oss fram och efter ca 3h hade börjat skaffa oss en uppfattning. Vi drog lite snipor men det verkade allmänt trögt, vilket bekräftades även från Team Esox Lucius. Deras rapport om läget gjorde att hoppet steg lite trots trögt fiske - kanske kunde vi fiska hem detta. Vinden tilltog och fisket började komma igång och vi började dra lite större fisk och hade mycket kontakt under någon timme och vi var taggade som tusan.

Nu hade vi hittat rätt! ...sen dog det.

Vi jagade febrilt efter nya områden med liknande botten och vind utan att riktigt lyckas. 1,5 timme kvar av tävlingen och vi letar febrilt på sjökortet.

- "Där borta då? Kanske bakom den udden?" säger Claes och pekar.

Jag kollar ditåt och det ser lovande ut, vinden ligger på bra på baksidan som vi inte ser där vi är just nu. Jag sitter vid rodret för tillfället och styr ditåt, ser bra ut. Kan vara riktigt bra där bakom, kommer runt kröken och vilka ligger där? Team Esox Lucius med Löwa i båten.

- "Fan!"

Vi tar ett annat område istället som ger den minsta fisken för dagen. Resten av tiden innan målgång försöker vi febrilt få upp en till gädda med lite storlek men det kommer endast upp mindre än vi redan hade.

När vi sedan står vid prisutdelningen får vi höra att just den viken där vi stötte på Löwa & co på slutet hade varit deras bästa spot på hela dagen, just typiskt!

Vi vann inte tävlingen, lyckades tyvärr inte heller vinna över Löwa och det var trögt fiske. Men det var till trots en mycket rolig dag och en väl arrangerad tävling i ett mycket trevligt område!

Grattis till vinnarna och ett stort tack till Johan & co som anordnade det hela med bravur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar