lördag 4 oktober 2008

EPC 2008 - Sammanfattning och resultat

Då har man kommit hem, fått packa upp och vila ut lite så här kommer en sammanfattning med resultat och lite fler bilder. Först det viktigaste,vem vann?!

Värdiga vinnare av EPC 2008 vart ’Team Scanout.com’ med Lars Hedberg och Peter Huber i båten med en totallängd av 490cm (snittlängd: 98cm) vilket är ett mycket bra resultat. Stort Grattis till dessa trevliga och hängivna sportfiskare! Dom vann även ’Longest Pike’ med en längd av 119(!)cm, ett riktigt as som i ett ögonblick av det där extra flytet som ibland krävs högg på dagens sista kast! Sensmoralen? Man ska alltid ta ”ett sista” kast. :)
För mer information om detta team och guideverksamhet kolla in deras web här.

Andraplatsen togs av ’Team Fishmania’ med Jonas Lindwall och Per Berglund vid spöna med en totallängd av 455cm, mycket imponerande och än mer så med tanke på att dom stod som vinnare förra året och att kamma hem en andra plats i år säger klart att grabbarna vet vad dom håller på med.
Tredjeplatsen ansattes av ’Team Attitude Baits’ med Gös-Jonas och Jenk som fick upp 441cm gädda. Två jävligt sköna snubbar som vet ett och annat om hur man drar upp gädda i kubik och dessutom gillar att ta ett glas eller två.

Fullständig resultatlista (topp 10) finns här! Stort grattis till alla vinnare!


Vårt team med mig och Michael Söderberg från Waxholmsguiderna slutade någonstans i mitten av fältet gissningsvis runt plats 15 av 35 team med ~380cm totalt. Det kändes bittert att vi inte knäckte 4-metersgränsen just då men efter någon dag så känns det lite bättre, vi hade en mycket trevlig upplevelse; vi fick ju faktiskt rätt skapligt med fisk även om dom inte var stora, det fanns dom som gick bom eller fick ytterligt få. Vi bodde jättebra i en fin stuga (golvvärme i badrummet is the shit när man kommer hem frusen och stel!) nära båt-rampen och bryggan.
Det var trevliga team och de flesta delade gärna med sig av lite tips och trix för de olika zonerna (utan av avslöja för mycket så klart :) ) och jag önskar att det funnits med tid att snacka ut mer, men är det tävling så ska det vara rätt intensivt antar jag.
Arrangemanget var väl genomfört med få missar och alla problem löstes ok, det togs beslut och saker och ting rörde sig framåt. Det som saknades, enligt några som varit med tidigare år var lite fler gemensamma aktiviteter på kvällarna, och sen saknade man visst kocken från förra året (maten i år var på intet sätt dålig men skippa rotmos nästa år! ;) )

Stort tack till Daniel Hwasser & Co som hållit i trådarna samt alla tävlande, svenska som utländska.

Det bestående minnena man tar med sig är så klart det fantastiska vattnet i C-zonen (och delvis i B också), det var verkligen sanslöst läckert att se så bra i vattnet även om det då också krävs lite annorlunda fiske för att lyckas men det var ju en av många nya erfarenheter och lärdomar man tog med sig hem i bagaget, ska bli kul att applicera några av dom i hemmavattnen och se vad som händer då. Och det är ju så det ska funka, att fiska med och mot dom som har längre erfarenhet är ytterst lärorikt, man ska ha helt klart för sig att erfarenhet och uthållighet är det som krävs för att bli en bra fiskare och top-teamen här har massor av båda.

EPC är en grym tävling, en riktigt skitkul tävling och en av anledningarna är just att det man har systemet med de tre olika zonerna och varje zon är skiljer sig från de andra, man kan tycka att Zon A och B på pappret är lika och C är den som verkligen skiljer sig åt. Det må vara sant iofs men även A och B har klara olikheter som är avgörande.
Att det är tre tävlingsdagar är också något som jag tycker är mycket positivt, bara för att det gått dåligt en eller kanske två dagar betyder inte det att loppet är kört. Väder, vind och vatten ändrar sig, havet styr vattennivåerna och betesfisken vandrar runt med strömmarna, allt kan hända och hittar man bara rätt så kan det gå fort uppåt i centermeterjakten!

Jag är på det hela nöjd, visst det kunde ha gått bättre men det var ju inte totalt kalle anka heller och Västervik är svårt det är alla överens om. Men jag kommer tillbaka den saken är säker, Västerviks Fishing Camp är mycket bra och vattnen är bland Sveriges bästa om man lyckas knäcka dom. Kan rekommendera en trip dit vilken dag i som helst, snacka ut med Daniel, kanske fundera på att ta en guidning.
Om jag är med på EPC nästa år återstår att se men som det känns nu kommer det krävas rätt mycket för att det inte skulle bli så, utmaningar är till för att övervinnas!
Nu blir det ett break i fisket en stund, inga fler tävlingar för mig i år känns det som utan det blir att se om det kan finnas några större fiskar i lokalvattnet nu när hösten kommit krypande, ge det ett par veckor till så ska vi se… Till dess, skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar