onsdag 1 oktober 2008

EPC - Tredje dagen - Gäddrace!

Dag tre. Finaldagen. Dimma och fördröjd start. Ihållande och stundtals kraftigt regn. Bistert.

Men nu är det över och ryktet, i detta fall ett rätt säkert sådant, säger att vi har en vinnare och detta team ökade sin maxlängd ganska så rejält med två fiskar över "hundringen", närmare bestämt 103cm och 119(!)cm idag.
Kan tyvärr inte avslöja något, vinnaren annonseras i morgon kväll på avslutningsfesten men får väl erkänna att det inte kommer vara Team Trogdor / Waxholmsguiderna som får njuta segerns sötma. ;)

Med detta sagt så får vi ändå klassa denna tredje och sista tävlingsdag som en bästa rent fiskemässigt.
Som bekant var det den fruktade Zon C kvar med dess kristallklaravatten och generellt tuffa fiske och efter att ha varit där ute kan ja bara säga... Vi har något att lära oss!
Förutom att det är som att fiska i ett akvarium med knivskarpt siktdjup på +5m vid lugnt vatten (bottenberoende) så liknar naturen ingenting jag fiskat i tidigare. Helt plötsligt var man totalamatör igen. :)
Så långt ut mot havet är det bara en massa kobbar och skär, grynor, maror, grund och ingenstans ser jag något som liknar där jag normalt skulle jaga efter gädda. Och de få platser vi lyckas hitta med hjälp av sjökort och plotter är minerade platåer som dessutom inte alltid har alla stenar utmärkta.
Vi har det klara vattnet att tacka för att vi inte saknar delar av motorn den saken är helt klar.

Förmiddagen går åt genom att leta och testa områden med klent resultat och humöret sjunker i takt med att regnet tilltar.
Vi hittar ett fantastiskt litet hål att drifta igenom och vi får några snipor, dom tar grunt och dom kommer från ingenstans, fantastiskt att se i det fina vattnet.
Humöret går upp, kylan släpper sitt grepp samtidigt som solen bryter igenom för en stund.
Vi drar uppåt igen och hittar tillslut en vik som ser ut bra och bekant ut, den är riktigt fin, perfekt pålandsvind, grunt, kuperat och fin växtlighet.
Vi driftar in och det är nu det händer; det blir huggsexa!
Under en kort period landas närmare 20 gäddor, ett tag var det hugg varje kast, Micke drar 3 stycken på 3 kast, jag kontrar med 3 till strax efter, Micke tar några fler, jag drar på ett gäng och så där håller vi på i en timme eller två.
Dom är alla små, 2-3kg men det är GALET kul och en perfekt avslutning på tävlingen!
(Ett par av dom fick gå på plankan, 70-75cm, måste ju ha 5 fiskar registrerade iaf ;) )

I morgon blir det mjukstart sen tänkte vi fiska lite lätt i Zon A innan middag och prisutdelning. Slutrapport kommer i morgon kväll eller fredag.

1 kommentar:

 1. Hej !

  Ja fisket i Västervik kan skilja sig rejält, från grumliga Gamleby, till andra ställen med klart vatten.

  Vi har varit där ett par gånger och fisket har väll varit blandat, kontakt med mkt storfisk, men svårflörtat. Skapligt mängdfiske någon dag. Men det är alltid kul att fiska nya vatten.

  Jag länkar gärna din blogg om det är ok.

  Mvh Mathias

  www.hjalmarbloggen.blogspot.com

  SvaraRadera