söndag 19 oktober 2008

Mest en massa vind Värtan


Jonas, Claes och jag tillbringade, efter tävlingen i Bålsta, söndagen i Stockholms "skärgård" - Värtan (vet inte om det kan kallas skärgården egentligen men nära i alla fall). Vi hade hursomhelst en massa tips om platser så vi var mycket förväntansfulla inför dagens fiske.

Dagen började hyffast med att en 3-kilos fisk landades ganska tidigt. Efter det dog allt av, allt förutom vinden som hade fått för sig att tillta. Vi kämpade på och testade alla möjliga metoder, färger, platser och djup men utan resultat. Vi lyckades lura upp en till 3-kilos fisk innan vi fick nog i blåsten och gav upp efter ca 5h fiske.

Kan vara så att vi var snett ute i vårt fiske denna dag men det kändes generellt sett som att det inte var någon fart på gäddorna. Flertalet gånger så var det fisk efter men som inte ville hugga, mycket så som det var på tävlingen under lördagen i Bålsta. Vet inte vad det beror på, måste kolla lite med folk runt om i landet för att se hur det verkar i deras vatten.

En teori kan vara temperaturen i vattnet som fortfarande verkar vara ganska "jämn", d.v.s. att det skiljer väldigt lite temperatur mellan skikten (eller att det ligger väldigt långt ner). Vilket gör att gäddorna är väldigt utspridda fortfarande. Det förklarar inte motviljan att hugga men i alla fall varför det är lite klurigt att hitta dem.

Vi får köra på närmsta veckorna och se om det ändras något nu när det börjar bli kallare och lite frost på nätterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar