söndag 22 mars 2009

Helgrapport från Båven och Mälaren

I helgen har det blivit en del fiske men tyvärr med rätt dålig utdelning.

Lördagen spenderades i Båven där vi testade att angla lite efter gädda i kombination med pimpel efter abborre. Det var utlovat först strålande sol, sedan växlande molnighet. Det slutade med 10 min sol. Inte var det bättre med fisket, vi fick upp totalt 3 gäddor och hade 3 bom och gick helt bet på att hitta abborren. Isen var fortfarande fin och låg på 10-20cm i tjocklek. Men det börjar komma vatten på isen så det är nog inte länge kvar nu.

Söndagen beslöt vi oss för att testa att angla efter gädda på hemmaplan på grunt vatten. Isen på Mälaren hade förvunnit lite fortare och hade gått från ca 30 cm till nu ca 15 cm på några veckor.

Dagen började med att vittja mörtstugan för agn. Vi drar upp stugan och hittar en mycket nöjd inneboende - en proppmätt lake som låg och göttade sig, den största jag sett i verkligheten. Fullkomligen sprängfull i magen efter att ha gjort rent hus på mört. Det hade varit intressant att ta död på den för att se vad den hade i magen men kändes samtidigt onödigt så den fick gå tillbaka mätt och glad.

Efter att donen var i vattnet började det med att vi fick en gäddsnipa på ca 1,5 kg, därefter helt dött. Vi satt med kaffe och ljög oss blå i nästan 1,5h innan det var dags igen - på donet allra längst in i viken (ca 1,5m djupt). Claes var snabbast i benen och lyckades lugnt och fint lirka upp en mycket fin gädda på exakt 5kg (stora bilden).

Nu har vi mer eller mindre lagt ner vinterfisket för säsongen, känns som att det snart är slut på isarna. Vi får se om det kanske blir nåt nästa helg, annars blir fokus på att nu börja kitta ordning båtarna inför jerk efter vårgädda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar