måndag 27 april 2009

Helgrapport från Segersön (Mälaren)

Löwa går och inspekterar så att allt står rätt till med Trogdor, i bakgrunden förbereder Jonas sin båt.

I torsdags noterades det att väderprognosen för helgen sa att det skulle bli fantastiskt fint med varmt och sol. Detta resulterade i att vi snabbt som attan började planera för att kunna vara ute och fiska hela helgen.

Vi hörde av oss till Claes Berg för att kolla hans intresse och att använda hans familjs stuga på Segersön som bas. Han nappade direkt!

Vi samlade ihop trupperna och lastade i allt vi hade i fiskeväg i båtarna för en hel helgs fiske och begav oss ut på fredag kväll. Vid ankomst vakade det lite i närheten av bryggan så vi kastade av packningen lite snabbt och begav oss ut för att testa några kast innan mörkret lade sig, tyvärr utan resultat.

Under lördagen jobbade vi på i det fantastiska vädret - strålande sol och lite vind.

- Vi försökte hitta gädda i vikar där leken ännu inte börjat. Vi åkte runt och sökte, testade längst in där det inte är mer än 20cm djupt samt ute på branterna på 3-5m, utan resultat.
- Vi testade att jigga efter gös på lite djupkanter och hålor, utan resultat.
- Vi testade att trolla lite grann efter både gös och gädda, utan resultat.
- Vi testade t.om. att meta på mask utan resultat.

Den enda rapporten på fisk på hela helgen var från Poo och Mackan som sent på fredagen lyckades lura upp en madam på 6kg, utöver det gick även de bom under helgen.

Det känns lite som att vi är i en liten mellanperiod nu där alla gäddor gått in för lek. Bara att vänta en tid och sedan försöka igen när de är på väg ut från vikarna för att äta upp sig.

Trots det bedrövliga fisket så var det en fantastiskt skön helg med bra väder, trevligt sällskap och god dryck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar