söndag 12 april 2009

Isen är äntligen borta och det levereras direkt!

Som vi har väntat! För någon dag sedan började äntligen isen släppa här hemma i Mälaren, nu väntade vi bara på att det sista skulle bort ända in i vikarna.

I väntan på det var Jonas och Löwa igår ute i Trosa skärgård för ett nytt försök på havsöringen. De fick en fantastisk dag på sjön (som synes på Löwas tidigare inlägg) men tyvärr blev resultatet detsamma som dagen innan då Lorran och jag var med.

Medan grabbarna kämpade på där var Lorran och jag i Båven för säsongspremiären. Isen hade inte riktigt släppt (som synes här på bilden) men mer och mer försvann under dagen. Tyvärr gav det ingenting denna gång på varken jerk eller jigg, är kanske lite för hetsiga :).

Ny dag, nya tag! För nu hade isen släppt ordentligt hemmavids. I med Jonas båt och ut en snabbis på förmiddagen. Många tankar och teorier flödade i båten på väg till en av våra säkra vår-vikar;

- "Är vi för sena?"
- "Nej, det kan vi inte vara..."
- "Eller, jo, kanske..."

Vi fick kvitto direkt när Jonas på fjärde kastet levererar en vacker madam på exakt 5kg (stora bilden). Hon, fick precis som vanligt, vackert gå tillbaka för att kunna gå in och utföra sin lek.

På eftermiddagen var tålamodet slut från vår sida, vi kittade ordning Trogdor med nya tändspolar etc och kastade i den i sjön. Totalt under de få timmar det fiskade tror jag det blev 5 gäddor som spände sig mellan 2kg och 5kg. Den enda som inte fick fisk var jag...

Det positiva i det hela är att vi inte är för tidiga i alla fall. Temperaturen steg lite under dagen från ca 5 grader till 6-7 grader beroende på vik. Nu är det bara ligga i de närmsta dagarna för att pricka den där gulddagen, start imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar