fredag 10 april 2009

Påskhelgen inleds med havsöringsfiske

Jonas, Lorran och jag startade påskhelgen genom att testa lyckan på havsöring igen. Denna gång hade vi fått många heta tips på bra ställen med utgångspunkt från Trosa. Vi satsade på att fokusera vårt fiske på morgonen och åkte därför tidigt från Strängnäs.

Vilken dag vi fick! ...om man bortser från att det inte landades någon fisk...

Strålande sol och lite vind gjorde att det var en fröjd att vara ute med båten, speciellt efter denna långa vinter.

Vi fiskade av ställe efter ställe utan resultat. Sista anhalten blev södra udden på Aspö där ingen av oss varit tidigare, vilket ställe! Några distans rakt bakom oss breder Östersjön ut sig (bilden) och vi står och fiskar i bara tröja i början på april. Och bottnen såg perfekt ut med lite grynnor m.m. Om vi bara hade vetat det så skulle vi åkt dit direkt på morgonen (nu var klockan 12:30 och inte direkt optimalt).

Det närmsta vi kom en fisk denna dag var ett monsterhugg för Lorran. Ett hugg han beskrev som; "Helt sinnesjukt! Det i särklass värsta hugg jag någonsin känt!". Trist att den inte ville sätta sig bara.

Imorgon lämnar jag och Lorran plats för Löwa och ev. Pelle för att göra ett nytt försök därute i vad som verkar bli en ännu skönare dag (om man ska tro på meteorologerna).

Jag och Lorran åkte istället till Båven (där jag sitter och skriver detta) för att se om isen hade släppt för att kunna testa lite gädda. Nu har isen, otroligt nog, inte släppt så mycket som vi hade önskat men vi ska ändå smyga lite kring kanterna för att testa. Kommer rapport imorgon från Båven och Trosa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar