tisdag 5 maj 2009

Årets första karpar - rapport från Skåneland

I helgen som var kom en rapport från en lycklig Jesper, som om möjligt är ännu nördigare än oss, om att årets första karpar hade landats! Nedan följer hans redogörelse:

"Åkte ut för en kort tur i en mindre skånsk sjö. Vädret var hyggligt lovande med en riktigt frisk västanvind. Högtrycket har varit massivt här nere och värmt vattnet rejält de senaste veckorna.

Kom ut ganska sent och gick och snackade med andra fiskare runt sjön. Jag väljer ett swim som jag tidigare har fått stor karp på.

Kastar ut mina tre spön, efter tio minuter skriker mitt vänstra alarm. Efter en hygglig kamp och en del vassbesök så kan Martin håva årets första karp! Jag vägde den inte (för jag visste inte vart jag hade vågen), men uppskattar den till 4-5 kg. Ingen bjässe men nollan är spräckt.

Vid elva är det dags igen, denna gång ett par kg större, 6900g. Under natten landar jag ytterligare två 6200g och 6700g. Sista karpen för passet hugger klockan nio och väger 6800g. Alla fiskar högg på samma spö och likadan boilie.

En bra premiärtur. Allt från Skåne.

/Jesper"

Kanske blir det snart aktuellt, även för oss, att kliva upp på nästa nivå? Nä, tror inte vi är riktigt "där" ännu... =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar