måndag 18 maj 2009

Helgrapport, fiskemässigt halvmedioker helg

Helgen bjöd på fantastiskt och jätteskönt väder (om än lite blåsigt), tyvärr var fisket inte lika upphetsande.

Själv var jag i Båven och skulle testa att köra lite levande och död betesfisk efter gös. Tanken var att testa lite vertical jigging, flötesmete, bottenmete och jigg med Dracowich-tackel. En ny mörtstuga hade inhandlats för ändamålet. Tyvärr lyckades vi inte få upp en enda mört på hela helgen! Vad hände? Vart är betesfisken? Inte hade vi något infruset heller, så det projektet får tas upp igen en annan helg.

Ett annat projekt som gick bättre var att få på spöhållare på Lorrans båt så att även den kan användas till lite lätt trolling utan att behöva släpa ett ekipage från Strängnäs. Vi var ute och testade lite grann på lördag kväll (bilden) utan något direkt resultat (blev bara ett par små gäddor, ingen gös). Misstänker att det börjar bli dags för lek för gösen och vi måste då ut på lite djup och köra på grynnor/plattåer, inget vi orkade med denna helg.

Sommarabborren verkar dock ha börjat komma igång. Just denna helgen var de mycket svårflörtade men det gick att lura upp ett gäng i alla fall med en medelvikt på 250-300 gram. Mycket kul.

Även om det inte var någon riktig fart och ganska smått så fick jag ändå årets fight så här långt. Vi satt och jiggade abborre på UL-grejer när jag kände hur det naggade lite på ca 6m djup, drog till en gång till och då tog det stopp. Inget ryck eller någonting utan fisken började bara driva. Försökte få upp den till ytan men varje gång bara rusade den bara nedåt igen. Både jag och Lorran var näst intill övertygade att det var en stor gös på dess sätt att bete sig.

Efter 5 min kamp fick vi äntligen se den och till vår "besvikelse" var det en gädda. Den slet som en tok och var nere och rev upp nate och sjögräs. Efter ca 10-12 minuter lyckades vi äntligen landa fisken som blev den största denna helg på 4,3kg. Lorran filmade nästan hela fighten med min kamera, tänkte att det kunde vara kul att lägga upp på bloggen. Efter fisken var återsatt så upptäckte jag dock att det inte satt något minneskort i kameran....DOH!

Fick även rapport från Jonas. Han och Löwa hade varit ute på söndagen och testat att trolla hemmavids. Det hade gett lite resultat med ett gäng gäddor på runt 3kg, ingen gös där heller dock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar