måndag 11 maj 2009

Revansch direkt, 47 gäddor på en dag!

På lördag kväll landade Trogdor i Båven för första gången. Lorran sitter och begrundar dagens misslyckande i Trosa.

Efter fadäsen i Trosa beslutade vi oss för att åka till Båven då vi ändå var i krokarna och hade båten på släp.

Vi kastade i båten i Sparreholm och mötte upp Jonas och Classe vid Lorrans stuga. Kvällen ägnades åt att göra ett kort och halvseriöst försök på att trolla lite gös. Tror inte det var någon av oss som egentligen trodde på det, känns som att det är lite tidigt för just trolling.

På söndagen var Jonas och Claes uppe i ottan medan jag och Lorran sov ut lite. De kom tillbaka in på förmiddagen och var helt lyriska!

- "Det är ju helt sjukt med gädda, och de är helt galna!"
- "Vi har dragit över 10st nu på morgonen!"

Det var allt vi behövde för att vakna till. I med jerk-grejerna i båten och ut. Dagen spenderades sedan skrattandes och tjoandes när gäddorna nästan hoppade upp i båtarna, vilka hugg!

Det var ingen storlek att tala om på dem, den största var strax under 4kg och medelvikten var nog strax under 2kg. Småsnipor helt enkelt, men vilken fight det var i dem. Temperaturen låg på mellan 12 och 13 grader och huggen var täta och aggressiva.

Fantastiskt roligt!

Slutnotan på dagen (ca 6-7h fiske) blev 47 gäddor (och 1 abborre). Ett nytt rekord för oss för antal gäddor på en dag.

Det var riktigt skönt att få lite revansch!

3 kommentarer:

 1. Tjenna! Hör att ni haft en trevlig dag på Båven! var själv ute i förrigår, gäddorna var som tokiga då med. fick två skapliga på 4,7 och 4,9. Grymt fightvilliga var dom. Var nån stans var ni i Båven?

  // Rickard!

  SvaraRadera
 2. Jäklar vad kul. De måste fightats grymt bra med tanke på hur de små rackarna betedde sig för oss.

  Vi var i närheten av polarens stuga som ligger i en av vikarna "bakom" Sofielund (östra delen av sjön) på Edeby gårds vatten.

  SvaraRadera
 3. Okej, där ser man! inte mina områden direkt, men kommer nog bli en del fiske ner mot edeby i sommar =) bara att gratulera till ett fantastiskt fiske. Båven brukar aldrig ge med sig sådär dant. Är ganska svårfiskat, men det finns fina gösar, gäddor och abborrar, den saken är säker!
  Skitfiske på er!

  SvaraRadera