måndag 1 juni 2009

En glimt av sommaren!

En liten rapport från helgen.

Vilket väder! Strålande sol, upp mot 30 grader varmt och i stort sett vindstilla. Helt underbart för oss som fiskar men normalt sämre för själva fisket, vilket även visade sig.

Hemma i Mälaren gjordes tappra försök på fredag och lördag för att få gädda och gös med mycket dåligt resultat.

Det kördes jerk, jigg, spinnare, levande mete med mört och löja, wobblers etc. Det fiskades på grundplattåer, grynnor, djupkanter, pelagiskt, djupt. Det kastades, metades och trollades. Kort sagt; det testades allt! Resultatet på två dagar blev två gäddor och kanske 4-5 missade hugg. Det var allt. Väderomslag i all ära men detta var överjäkligt.

I Båven fiskades det några timmar på lördagen och några timmar på söndagen. Lördagen levererade ett par fina abborrar, ett par gäddor (likna galna som vanligt) och två gösar där den ena var personbästa för Löwa (föregående blogginlägg).

På söndagen gjordes ett försök framåt kvällen. Temperaturen i vattnet har gått upp avsevärt och det var helt galen aktivitet på betesfisken, enorma löj-stim cirkulerade. Tyvärr var inte rovfisken på hugget. Totalt på de två timmarna vi var ute lyckades vi bara lura upp 5 gäddsnipor (den största på ca 2,5kg) och 3 abborrar där den största var på fina 720gram, ingen gös tyvärr.

Men vi var rätt nöjda ändå så här första riktiga sommardagen, man var glad över att bara kunna sitta i t-shirt när klockan slog 21:00.

Vi tar nya tag i veckan för att försöka hitta och lura fisken som verkar ha fått solsting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar