tisdag 9 juni 2009

Furusund levererar gös på jerk!

Söndagen spenderades för min del i Furusund tillsammans med Micke Söderberg/Waxholmsguiderna.


Han är rätt tuff den där grabben...

Han hade ringt på fredagskvällen och undrat om ja inte ville komma upp, han skulle leta lite nya ställen att lägga till redan kända hot-spots för Furusund och inte säger jag väl nej till en dag i skärgården!
Efter att ha bevittnat Sveriges fantastiska landslag på lördagskvällen gick vi upp i lagom tid på söndagen och begav oss i full fart mot Furan.SMHI, i all sin visdom, hade en prognos som sa klart väder under morgontimmarna och sen övergående till mulet vilket tillsammans med den vind som var verkade bli perfekt.

Självklart blev det strålande sol hela dagen istället (tro inte att det var varmt och gött för det)! Det kostade oss nog en riktigt bra fiskedag tyvärr, det var synnerligen svårfiskat med några snipor i storlekarna ni ser nedan.Den fick naturligvis gå i retur får att lägga på sig ett kilo eller 8.Vi slet vidare och mot slutet av kvällen lossnade det lite iaf, några mindre gäddor fick titta lite närmare på båten.Men det var kul hursom, vi hade några missade och efterföljare också så klart, bl.a. en som mer betedde sig som en nyfiken hundvalp än gädda; kom hela vägen fram till båten, nosade på mitt drag några sekunder, sen verkade den höra att Mickes jerk var på väg och for iväg i linje exakt med linan och tittade lite på den innan den glatt försvann. :)

Vår sista drift blir dagens höjdpunkt för mig, jag jerkar på med min "skitiga mört" och plötsligt så smäller det till ordentligt.
Det stångas rejält, vandras och kommer inte upp till ytan på en gång trots att det är ganska grunt där vi fiskar så vi tror på en lite större gädda.
Till vår förvåning kommer det upp en gös med stadigt tag om draget!2.52kg och (om än med en synnerligen lite ökning) nytt PB. Och framför allt min första gös på jerk bait, mycket kul!
Micke berättar att dom veckan innan, under guidning, fått flertalet gösar på gäddbeten så helt ovanligt är det inte, speciellt inte precis innan och under lek då gösen blir mycket aggressiv!
Efter foto fick hon gå tillbaka för att slutföra sin lek, vi ses säkert igen. :)

Detta blir i princip avslutningen på dagen och vi far hemåt, fisket kunde kanske ha varit bättre men sällskap och konversationer och det faktum att det var en fin (men kall) dag på sjön gjorde det hela till en synnerligen angenäm upplevelse.
Vi hittade även lite nya spots som under rätt omständigheter har gädda skrivet över hela sjökortet så vi lyckades även med det som var idén med dagen!


Stort tack!


/Löwa

ps. Jag vann... ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar