söndag 21 juni 2009

Kallt, regnigt och dåligt fiske

På lördagen fixade vi till och kastade i den gamla gäddraketen "Gröna faran", den ska nu utrustas vidare för att framöver även tjäna som gösmonster.


Jag och Löwa åkte på fredag eftermiddag ner till Båven i brist på annat. Vi hade båda bojkottat midsommar i år till fördel för lite fiske och ren avkoppling.

Fredag eftermiddag ägnades åt att försöka hitta gös och abborre med jigg, detta resulterade i totalbom. Vädret var skiftande och betesfisken var i full gång men rovfiskarna lös med sin frånvaro (vi metade t.om. med mask utan resultat). Vi gav upp och beslöt oss för att vänta in kvällen för lite trolling.

Medan vi väntade fixades "Gröna faran" i ordning med lite glasfiberspackel. Båten, en roddbåt på 5,10m med 8hp snurra, har funnits i släkten länge och användes av oss i början av 2000 innan vi uppgraderade till större båt(ar). Sedan dess har den inte använts förren nu. Tanken är att få på en elmotor och ett lod för att använda den främst i Båven när vi inte orkar släpa ner Trogdor (den "stora" båten) från Strängnäs.

Kvällen ägnades åt lite pelagisk trolling som inte gav något resultat alls. Förutom att vi konstaterade att båten var klockren och att elmotor är något vi bara måste ha när vi smög fram, i stort sett ljudlöst, på det blanka vattnet (vi hade lånat en motor av Classe Berg för att testa och inför nästa helg, mer om det senare). Vi gav upp när det började spöregna.

Så snart det slutade regna på lördag eftermiddag gav vi trollingen en ny chans. Denna gång spred vi släpet något mer i förhoppningen att även lura någon gädda. Vi koncentrerade oss på pelagiskt fiske vilket gav någon enstaka gäddsnipa (runt 2kg) men det var trögt.

Vi beslöt oss för att gå in lite grundare (5-6m) och i samband med det öppnade sig himlen igen och regnet öste ner. Men så hände något, fisken verkade vakna till i skitvädret. Och även om det inte blev något att skriva hem om så fick vi i alla fall upp 4 gäddor på runt 2kg samt hade ett par missade hugg.

Alla gäddor var fulla med parasiter vilket är ett tecken på att de står nere på botten och tjurar.

Nästa helg är det "Camp Båven", mer om det senare i veckan.

2 kommentarer:

 1. Hej !
  Oj, vilket skit väder ni hade.
  Jag var själv ute med en kompis och trollade på Edebys vatten, och regnet paserade inte alls långt ifrån oss, men vi fick bara några droppar. Fisket var så där, men det högg lite då och då,
  4gösar,7gäddor.
  Z...

  SvaraRadera
 2. Det var ju ändå rätt bra med tanke på hur fisket varit de senaste veckorna.

  Nu ska det bli varmt i veckan och förhoppningsvis går temperaturen upp lite så att det blir mer aktivitet igen.

  Nästa helg tänkte vi bege oss ut på Edebys vatten vi med och testa. Inte varit där än i år.

  SvaraRadera