lördag 13 juni 2009

King Salmon, Anchorage (Wasilla), AlaskaHej alla Glada som får fisk:)

Jag har nu varit i Alaska i ca 12 dagar och hunnit med att fiska 3 av dom. Som många av er redan vet så har jag inte lyckas landa någon ännu och helt ärligt så kan man inte göra så mycket åt saken då man själv inte styr fisket utan bara sitter still i sin stol och väntar på hugg medans guiden styr in båten till sidorna av kanalen och sen är det bara vänta på hugg.

Dag 3 small det till rejält och det var första dagen som vi fick hugg i båten och jag fick på en 30-35 lbs, ca 15-17 kilos bjässe. Jag han med en fight på ca 2min sen klev hon av, bittert men inget att göra. Det vart ytterligare en dag av Walk of shame, som för övrigt guiden hade mycket roligt åt, grrrrr.

Jag har dock några smaskiga bilder som kanske kan pigga upp i regnrusket där hemma.

Som ett liten ursäkt så ska jag citera guiden efter 3 dagen"this the worst fuckin summer ever so far", mycket tråkigt att höra men jag antar att det är fiske.

Reglerna för att fiska King Salom är att om man får på en fisk som man vill spara så har man fiskat färdig för dagen och har man då betalat för en full dag är allt över men det är det värt när man får på en 20-35 kilo fisk som en del lyckliga fiskare fick :(

Jag har nu förflyttat mig till en stad som heter Homer och det är, enligt skylten på väg in i staden, världens bästa stad för Halibut fishing. (Hälleflundra)

Här är det garanti på hälleflundra och räknar kallt med att det ska publiceras härliga foton till er där hemma, jag drar ut på söndag på en heldag som jag verkligen hoppas ska bli givande. Jag har en mycket smaskig video från king salmon- fisket men den är lite för stor för att publicera på sidan just nu men det ordnar vi när jag kommer hem

Den mustiga Alaskasnubben fick en 22 kilo stor rackare, sen ser ni lite hälleflundra som vi såg i dag nere vid hamnen, hoppas jag kan leverera ett foto med Gäddsmekarn i bilden :). Ha det så bra så återkommer jag med en ny bloggning.

Ps. Rikard eller Löwa kanske kan ordna inlägget så det ser snyggare ut, det är min första gång och jag har inge tålamod att ordna fotona:) Ds.

3 kommentarer:

 1. synd at du mista laksen din men sånn er det det jo å fiske laks!!
  hvor henne i Canada er det du var da??
  Jeg var i vancouver i fjor sommer og var der 2 og en halv uke med 5 dager guidet fiske og jeg og stefaren min fikk kun 1 laks vær (jeg fikk epå 8,3 og han en på 4,5kg)
  menmen du får ha bedre lykke neste gang da;) da får du opp storlaksen også;)

  SvaraRadera
 2. ops ser at nå at det var alaska=( men hvor i alaska??

  SvaraRadera
 3. Tjena Storlaksen.

  Jag är för närvarande i Homer vilket är längs ner på Kenai Penisula. Jag fiskade Kings i Wasilla vilket är ca 5 mil från Anchorage, tråkigt stad men ska ha, i normala fall, väldigt gott bestånd av kings.
  I morgon smäller det i havet utanför Homer då jag ska ut på en tur och fiska Hälleflundra, bland annat.

  SvaraRadera