torsdag 2 juli 2009

Camp Båven 2009

Järngänget (förutom Bea som tyvärr var tvungen att åka på fredagen). Överst fr. vänster; Lorran, David, Mackan, Martin, Classe, Jonas, Rickard och Löwa liggandes.

I helgen, torsdag-söndag, var det så änligen dags för "Camp Båven". Vi hade samlat ett gäng med folk för en weekend med "seriöst" fiske i Båven med utgångspunkt från Lorrans stuga. Vilken helg det blev!

Vi har i flera år haft möjligheten att fiska i detta vatten men har aldrig gett det en ordentlig chans. När man väl är på plats har man fullt upp med att bara koppla av och det brukar mest bli lite ströfiske. Nu var det dags att fiska på "allvar" med målet att ha en brakmiddag med gös på lördag kväll.

Det har varit trögt fiske på sistone efter att temperaturen sjönk drastiskt för några veckor sedan, men vår förhoppning var att det skulle vända i och med senaste veckans värmebölja. Och det gjorde det, även om det inte var lika mycket som vi hoppats.

Fisket var inte fenomenalt på något vis men en klar förbättring mot de senaste veckorna. Vädret var dock helt fantastiskt för oss som fiskade; inga moln, nästan vindstilla och uppåt 30 grader varmt! De som inte var för bakfulla spenderade dagarna med att jaga gädda och abborre med helt okej resultat.

Nätterna/morgnarna körde vi trolling efter gös på Edeby Gårds vatten. Det var riktigt trögt med dålig utdelning men de vi fick upp var det fin storlek på. På 3 pass á ca 3-4h trolling blev det 5 gösar där den minsta var på 2,5kg och den största på 3,7kg. Kom upp ett gäng gäddor oxå runt 3-4kg.

Detta innebar i alla fall att vi fick ihop vår gösmiddag på lördagen. Totalt blev det 3,5kg ren filé och alla kunde äta sig "taco-mätta" på gös serverad med färskpotatis och en vitvinsås al´a Lorran att dö för!

Grattis till David för personbästa på Gädda (5,0kg) och till Mackan för personbästa på Abborre (0,6kg?).

Ett stort tack till Lorran för att vi fick möjligheten att vara vid stugan och för den delikata gösmiddagen! Även ett tack till Claes, arbetskompis till Lorran, för att du låste upp och lät oss använda den eminenta iläggningsrampen i Sparreholm. Och slutligen ett tack till alla er som var med! Det var mycket kul, både på och bredvid sjön!


Kika på bilder från helgen här!

3 kommentarer:

 1. Skulle nog ändå säga att det var utmärkt fiske för min egen del (ink David och Jonas), hade ju bra race på borre både fredag em och lördag em, med minsta vägda på 446gr och Jonas största på 800gr.
  Det ända retsamma var att vi 2 gånger hade *betydligt* större borrar som följde med in och tittade på var deras kompis var på väg...
  Även en ok gös på 2.2kg som tog mitt på dagen, kom farande som en gädd-raket och tog den röd-gula relax-jiggen.

  Ett par fina fighter med 2-3kgs gäddor på UL spöt med mera, riktigt nöjd med helgen, på alla sätt; väder, kompanjoner, mat, dryck och fiskeresultat!

  /Löwa

  SvaraRadera
 2. Gud vad mysigt ni verkar ha, kul att ni får fisk åxå. Själv ska jag på tattarsemester med husvagn och pröva fiskelyckan på Öland och Åland. Blir väl lika mycket fisk som vanligt =0. Men jag får trösta mig med ett par kalla=) Ha en trevlig och skön fiskesommar!

  K-sson

  SvaraRadera
 3. Helt j-la underbar helg var det. Mycket fiske, god mat och dryck i goda vänners lag. Kanonväder fick vi också så det fanns ju inte direkt något att klaga på.

  Stort tack till Lorran som stod för stuga + den underbara middagen !!!

  Vi höres!
  Martin, Malmö

  SvaraRadera