fredag 10 juli 2009

För-tävling till Scotty-trollingen

Löwa blundar och håller tummarna för att gäddan väger mer än 3kg även på tävlingsvågen...

Sent på eftermiddagen idag anlände Lorran, Löwa och jag till Malung för att imorgon, lördag, vara med på Scotty-trollingen. Innan dess dock var det dags för en "för-tävling" under fredagskvällen mellan 18 och 21:00. Perfekt för oss som inte fiskat i sjön tidigare, en chans att reka lite.

Tävlingsupplägget var följande; individuell tävling där varje person fick väga in 1st gädda och sedan gick pris till de som fått de tre största. Minimivikten var 3,0kg, allt under det räknades inte.

Vädret var helt ok med tanke på de senaste dagarnas skyfall. Det var uppehåll nästan hela tiden, dock med bitvis rätt kraftig sydlig vind.

Efter en del harvande lyckades vi äntligen lura en rackare på ena djupriggen! Enligt 2 av vågarna i båten vägde den strax över 3kg, och enligt 1 våg vägde den 2,9kg. Undrar vilken som är rätt? - Vi chansar!

Efter att ha lagt lite tid på att reka av sjön mer än att aktivt fiska så slutade resultatet på 1 landad gädda (och 1 abborre på 0,5kg). Vi var mycket fundersamma på om vi fiskat "fel" eller om det bara var trögt fiske.

Väl vid invägningen så visade det sig att det endast var 1 giltig fisk över 3kg som landats, 4,7kg. Vi hänger upp vår gädda....2,89kg!! GARGH!! Ogiltig för att den var för liten. 1 hekto från en 2:a plats!! (och resans bensin hade varit betald med prispengarna). Mycket, mycket, surt.

Men lite positivt var i alla fall att vi verkade vara en av få båtar som ens hade varit i närheten. Mycket positivt var de många sköna mäniskorna på plats.

Nu laddar vi inför den "riktiga" tävlingen som börjar 09:00 imorgon i samma sjö, Kvien. Rapporter kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar