måndag 13 juli 2009

Helgrapport och resultat Scotty-trollingen

En felsatsning vilket gav bedrövligt fiske, bottennapp, höga vattenflöden och regn och åter regn. Det sammanfattar helgen i Malung rätt bra.

Lördag, tävlingsdag
Som vi skrev i tidigare post var vi 110gram från en andra plats på fredagen. Det gav ändå lite fisk så vi satsade på att inleda lördagens tävling enligt samma princip; pelagiskt över rätt stora djup.

Vi hade klockrena ekon på djupet och testade olika beten men fisken ville bara inte hugga. Efter att ha legat över 20-40 meter i ca 2h utan resultat så beslöt vi oss för att testa något nytt; in på 10 meter och grundare.

Efter bara en stund gav det en fisk i båten (se "monstret" i tidigare post). Vi hittade ett stråk som verkade vettigt. Vid nästa passering hände något mycket underligt. En skaplig gädda går upp och attackerar paravanen vid ytan! Några sekunder kommer wobblern och det rycker till. Löwa tar spöt och gör mothugg. Han hinner precis påbörja meningen "Den sitter..." när det bara släpper...wobblern borta. Den tog 50cm tafs! Skaplig miss.

Men vi hade i alla fall hittat fisken. En passering till och vi går över en grynna, det tar stopp i en av paravenerna. Jag tar spöt och misstänker bottennapp, det tar någon sekund sedan känner jag det bekanta "dunset". "Det är fisk!" Glädjen är total. Fisken går upp i ytan och jag ser att det är en fin fisk. Den går upp igen och ruskar på huvudet...och släpper! GAAARGH! Hur ofta händer det liksom!? Jag mumlar nåt i stil med "det är klart att det släpper när det är tävling....".

Efter detta dör det av och vi blir mer och mer desperata, och med desperationen kommer bottennappen. Tror vi satte oss 4-5 gånger varav 1 gång med djupriggen, självklart började det alltid blåsa och regna varje gång också som grädde på moset. Stämningen blev lite "sådär" i båten men vi försökte ändå hålla modet uppe.

Vi går ut på djupet igen fast på ett annat område, mycket fina ekon och vi presenterar betena framför nosen på dem med riggarna utan resultat.


Löwa sitter och röker pipa för att fördriva tiden...

Vi slutar med 1,4kg som vägs in som räckte till en näst sista plats, bedrövligt. Största fisk på tävlingen var runt 5,5kg och det var tydligt att detta var en "snip-tävling". Det var flera resultat där totalvikten understeg 1kg/fisk i snitt. Vår satsning på pelagiskt över djup för att hitta lite större fisk blev en miss denna helg.


Dyngsura och besvikna parkerar vi ekipaget hemma hos farsan och hoppas på bättre ädelfiske under morgondagen.

Vann tävlingen gjorde Team Mieko Dalarna, stort grattis! Ett tack till arrangörerna, mycket gemytlig tävling som var bra arrangerad.

Se hela resultatlistan

Söndag, ädelfiske
Vår plan var initialt att köra lite harr i Västerdalälven (ska tydligen vara mycket bra bestånd numer). Men efter ett besök på Malungs Fiskecenter fick vi reda på att vattennivån i älven hade stigit över 1m vilket har lett till att det blivit mycket svårfiskat då ståndsplatserna mer eller mindre försvunnit samt att flödet ökat. Typiskt!

Jaja, de har ju några sjöar/tjärnar med öring, vi satsar på det istället. Vi vaknade på söndagen taggade som tusan, en öring på ett par kg skulle ju garanterat skina över tävlingens resultat. Jag kikar ut genom fönstret, det är grått som aldrig förr och spöregnar! Suck.

Ingen av oss var direkt sugna att åter igen bli dyngsura efter lördagen, så det var bara att packa ihop och bege sig hemåt. Vi planerar dock att återvända till harren senare i sommar när älven lagt sig lite.

På vägen hem stannade vi dock vid Malingarna, ett ställe där man alltid tänkt "där borde man fiska" när man åker förbi. Det blev ett par abborrar och några snipor innan vi fortsatte hem.

Bättre fiskehelger har man haft. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar