onsdag 26 augusti 2009

Det lönar sig...

Att synligen planlöst kryssa runt bland vikar och skär. :-)
Team C/L gav sig ut på tur igen för att leta lite nya ställen och se om vi kunde få på någon lite finare fisk.
Senaste turerna har varit lite rekognosering för att se om vi kan hitta bra ställen till den riktiga hösten, målet är försöka hitta ett flertal ställen som liknar varandra och som alla genererar fisk.
Det är nämligen vad vi saknar här i närområdet, ett ”säkert ställe” för lite större gäddor, snipor finns det gott om men det flesta större fiskar vi fångat känns mer som tur än skicklighet/rätt plats.
Ett gäng hot-spots helt enkelt, där man vet att även om det inte smäller varje dag så trivs gäddorna där, att nya/fler fiskar stiger dit och inte bara är på genomresa.

Det har börjat bra, alla platser vi provade gav resultat i form av kontakt med fisk, nu återstår och se om vi kan lita på att dom ”alltid” gör det. Vi får se i morgon då vi fortsätter leta platser men kommer så klart att prova där det funkade idag.
Vår bästa vik för kvällen generade i ett riktigt kul hugg; micro-sekunden efter gäddan (med ett grymt plask) tar mitt bete exploderar vattenytan två meter vid sidan om den av en annan gädda som flyger upp i luften!
Jag gissar att den vart skitskraj av attacken från den första och i panik kastade sig upp ur vattnet.

Vågen stannar på 4.42kg och målet med en lite finare fisk är uppnådd.
Som bonus lyckas även Claes plocka den andra gäddan en stund senare, 2.6kg, när den efter många försök äntligen träffade betet.
Totalt kom det väl upp 4-5st ikväll med en missad också den av lite bättre klass, Buster Jerks var metoden, Shallows och Suspending. Färgval verkade vara av mindre betydelse.

Den kombinationen som gäller verkar vara 2-3m platåer/vikar med gles vass och någon form av växtlighet på botten. Självklart säger ni? Visst är det så men en nämnare till som verkar vara det som krävs här är att platån/viken ska vara mycket nära ett större djup, gärna nedåt 10-15m och stiga brant upp till 2-3m.
Vi har provat vikar som i utseende passar men saknar det där djupet nära inpå och det har varit dött.
Fortfarande självklart? Så klart att det är! Egentligen. Problemet är att det inte finns så överdrivet många sådana ställen inom ”kvällsfiske-distans”. ;-)

Återigen, tack för håvningen Claes!

Just ja, jag har köpt en ny våg som jag lovade tidigare, en Berkley TEC 15kg.
Verkar funka fin-fint ännu så länge.


/Löwa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar