tisdag 18 augusti 2009

Mälar-sommar 2009 - En mindre summeringDå semestern börjar lida mot sitt slut och inte mycket återstår av sommaren är det kanske dags för en liten summering.
Kort sagt så har sommaren varit mycket bra, allt från Camp Båven till lokalfisket här i inre Mälaren.
Som setts i tidigare inlägg är det Gösen som dominerat vårt intresse med gott resultat och även om det inte kommit upp något i närheten av Pelles storlek bådar den enorma mängden små-gösar gott för framtiden.Om det nu inte vore för en massa nät och oansvariga fiskare som utan tanke på storlek tar upp allt dom får på kroken. Jävla puckon!
Sen har vi även upptäckt tråkigheter i Båven men det får bli en annan historia efter vi undersökt det närmare.

Men men, vi ska ju inte bli deprimerade för det, det finns alltid hopp och trevliga fiskeäventyr.
De senaste veckorna har vi som rapporterat jagat mest Gös men även letat lite abborre.Det har varit fina dagar och fantastiska kvällar och man har mått utmärkt i båten; sällskap, mat och dryck gör sitt. :-)


Vi har spenderat en hel del nätter på vår kompis ö där vi utgått ifrån när vi jagat efter fisken runt omkring.


För gös har jigg-fisket dominerat totalt, Relax-jiggar i synnerhet medan borren gått mest på spinnare och framförallt mete.Gäddan har lyst med sin frånvaro, några snipor upp till 3kg är det vi sett till, men på det hela ett mycket lågt antal.

Efter några intensiva veckor kör vi nu bara lite sporadiskt fiske, laddar inför hösten. Kanske kan vi lura på lite fler, och större, gäddor då?
Ja menar, Jonas och Åberg får ju inte sitta där och vara malliga hur länge som helst! ;-)

Skitfiske på er!


/Löwa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar