fredag 28 augusti 2009

Och det fortsätter!

Team C/L gör inga avkall utan fortsätter sin jakt med gott resultat!I går for jag och Claes återigen ut för att leta fler bra ställen, första anhalt vid ett hål där Claes tappade en fin fisk dagen innan. Efter ett antal kast börjar vi tro att det inte är någon hemma men helt plötsligt så drar det till rejält i Claes spö!
Jag själv ser inte hugget men hör hur det plaskar rejält, jag frågar om det ”känns stort”?
Svaret blir ”njea…svårt att säga”. Sekunden visar sig gäddan med vidöppet gap, ett riktigt stort gap i ärlighetens namn.
Och Claes röst har gått upp en oktav eller tre när han skriker efter håven. ;-)
Jag fipplar fram den, gäddan kommer in vid båten men precis när den är i håv-öppningen sprattlar den till och helt plötsligt är mardrömmen där; draget sitter fast i både gädda och håv!
En kvick manöver tvingar dock in fisken och den kan lyftas in - mitt hjärta stannade för ett ögonblick – att misslyckas med håvningen är nästan belagt med prygel!
Den mäter trevliga 100cm (jävligt exakt faktiskt) och 5.01kg. Fisken var tyvärr ganska mager, det stora huvudet var inte i paritet med kroppen så potentialen för ytterliggare ett par kilo fanns där.
Detta var också Claes första större jerk-gädda så stort grattis till den!
Efter fotosession får hon simma tillbaka ner i djupet igen – på återseende.
Vi drar vidare, testar samma ställe där vi tog en på 4.42kg dagen innan men det ända som kommer upp var en snipa på ca: 2kg.
Inte långt från denna plats hittar vi ytterliggare ett perfekt ställe men tyvärr bara kontakt med en liten gädda. Men, denna plats har legat i lä under flera dagar så med rätt vind är jag övertygad om att det kommer generera fler och större fiskar där.

Efter detta blir det trögt, vi far runt och letar ställen men hittar inga optimala förhållanden och t.o.m. sniporna lyser med sin frånvaro.
Vi tröstar oss med godis men Claes säger sig veta en plats som kanske kan fungera – vi drar dit.
Inte riktigt lika med de förra platserna men bra växtlighet, nära djupt vatten och fin pålandsvind.
Vi tar några kast, inget händer men plötsligt rycker det till lite i mitt spö, kul!

Det som kommer upp är inte lika kul, det är löjeväckande!
Ett hån, ett personligt påhopp jag sent ska glömma!Det som gör det mer hysteriskt är följande - Claes tar ett kast på samma ställe direkt efter mig och vad tror ni händer?

Mycket riktigt…en fet kroppshydda visar sig! Då den missar Claes bete tjuvar jag in igen (så klart) men inget händer! Claes kastar igen och nu gör den inget misstag!


En kul kamp senare lyfts 4.62kg och 85cm in i båten, kortare men betydligt fetare än den första.
Grattis! Igen. Ja int bitter. Ja menar titta på den där borren…

Nu är det dock slut för den här sommaren, semestern är över och det kommer nog inte ges chans till fiske förens nästa helg.
Då kommer vi benämna våra äventyr 'höst-fiske'. :)

Så till dess får Rickard och Jonas rapportera från Funäsdalen, deras äventyr börjar i morgon och en vecka framåt. Stay tuned!

Skitfiske på er!


/Löwa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar