måndag 19 oktober 2009

Put & Take-regnbåge och braxenfrenzy!

En liten sammanfattning av helgen.

Lördag - Regnbåge
Vaknade på lördagen och tittade ut; blåst, regn och ganska kallt. Kollade ner mot Mälaren och den såg mycket ogästvänlig ut, typiskt. Slog en signal till Jonas och Claes för att se vad de hade för planer och föreslog att vi kunde ta en liten tripp till Put & Take-sjöarna i Åker, tänkte att det antagligen inte blåste lika mycket där i skogarna.

Vi åkte dit och körde på med mete, bottenmete och spinnfiske. Efter 3h hade vi fortfarande inte haft någon kontakt. Vi snackade lite med några fiskegrannar och de hade lyckats lura upp 3st så hoppet fanns fortfarande.

Efter ca 4h precis när mörkret skulle lägga sig lyckades Claes äntligen få på en rackare på skeddrag. Väl på land visade det sig vara ett personbästa på 1,8kg. Grattis! Den slogs ganska bra trots att den hade en mycket skadad stjärtfena. Strax därefter lyckades även Jonas få på en något mindre fisk som tyvärr släppte vid landning.

Överlag en trevlig eftermiddag i Åkersskogarna. Innan vi skildes åt bestämde vi att ta en sväng till Trosa på söndagen för att jaga lite gädda.

Söndag - Gädda (Braxen) i Trosa
Söndag morgon tog vi båten på trailer och åkte till Trosa för att försöka fånga lite höstgädda. Vi hade inställningen att det skulle komma att vara trögt; nordanvind i över 1 vecka och ca 7 grader i vattnet. Just idag vände vinden och det var rätt behagligt på sjön.

Det blev också ungefär så trögt som vi trodde. Totalt blev det 4 landade gäddor, den största på 3,6kg (88cm). De var svåra att locka till hugg men när de väl högg så gjorde de det ordentligt och de slogs som tusan trots sin ringa storlek. Grymt kul.

Vi lyckades även hitta ett hemligt vapen mot Braxen; Zam Z Tail. De var helt galna efter dem, de simmade efter och naggade i svansen. Draget är ju alldeles för stort för dem men de instiktiva mothuggen som skedde när något naffsade på draget ledde till att 5st Braxen felkrokades. Bissarr upplevelse som vi hade mycket roligt åt i båten.

Ingen stor gädda tyvärr men en mycket fin dag på sjön med lite vind och växlande molnighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar