lördag 12 december 2009

Resultat från "Luciagäddan" - Walk of shame

Vad kunde passa bättre som avslutning av höstsäsongen än en gäddtävling på hemmaplan? Vi har länge pratat om att det vore kul att testa fiska mer "seriöst" i mer bekanta vatten. Planen var att få en skön och värdig avslutning, istället slutade det i utklassning och walk of shame.Vi hade ca 0 grader i luften, 4-6 grader i vattnet och det var, i stort sett, ingen vind på hela dagen. Mitt på dagen kom t.om. solen fram, inte något man varit bortskämd med på sista tiden. En fantastisk dag på sjön, speciellt med tanke på att det är luciahelgen.

Vad som inte var lika fantastiskt var vårt fiske. På hela dagen lyckades vi endast få upp en enda fisk och den lyckades inte sträcka sig över minimigränsen på 75 cm. Vi lyckades inte hitta rätt strategi för dagen helt enkelt.

På resultatet var det tydligt att det var trögt fiske. Det blev tyvärr bara 5 deltagande båtar efter en del återbud i sista stund. På dessa båtar kom det totalt upp endast 10 godkända fiskar. Imponerande var dock att 5 av dessa 10 togs av Uffe Wallin i vinnarbåten Team Columbus.

Längsta fisk togs av Mackan i Team Fiskebröderna, 102 cm (ca 7,5kg).

Grattis till Team Columbus och Team Fiskebröderna! Ett stort tack till arrangörerna Uffe och Lasse som tog sig tid och fixade tillställningen. Förhoppningsvis kan "luciagäddan" bli en årlig tradition, i så fall blir det revansch nästa år!

Resultatlista hittas på fiskesnack.com

1 kommentar: