måndag 15 mars 2010

Isfisket går mot sitt slut

Den senaste månaden har det varit dålig aktivitet här på bloggen. Det har varit en kombination av att det inte fiskats så mycket den senaste tiden samt att de få gånger vi varit ute så har det inte funnits så mycket att berätta om.

Nu börjar isarna bli rätt dåliga och allmänt jobbiga att gå ut på med stöp och dubbelis, isfiskesäsongen börjar lida mot sitt slut.

Ärligt talat känns det rätt skönt. Årets isfiske har varit, milt uttryckt, bedrövligt! Vi har egentligen inte gjort något annorlunda mot tidigare år, vi har pimplat, metat och anglat men inget har levererat "den där fina fisken". Det har dragits mycket fisk men överlag har snittvikterna legat mycket lågt på alla arter. Har egentligen ingen förklaring till detta, vi sitter alla och kliar oss i huvudet och undrar vad som hände.

Detta har dock medfört att vi är, om möjligt, ännu mer sugna på att få i båtarna och börja fiska "på riktigt". Claes och Jonas är kanske lite extra sugna då de har införskaffat en ny båt, en Buster L, som resultat av att den gamla brann upp.

För att sätta ordentlig punkt för vintersäsongen åker vi på fredag upp i en vecka till Messlingen/Funäsdalen/Tännäs för att fiska Harr, Öring, Röding och Abborre, en likadan resa som förra året. I år ska vi ha fixat Internet som funkar så löpande poster kommer under nästa vecka. Väl hemma från den resan är det bara börja putsa och feja och vänta på att isen släpper.

Skitfiske på er!

1 kommentar: