onsdag 24 mars 2010

Messlingen - Rapport dag 4 och 5

Våra fiskeäventyr fortsätter i Härjedalsfjällen. Här kommer rapport för dag 4 och dag 5.

Läs rapporten från dag 1-3 här...

Dag 4 - Tillbaka till Frösjön

Efter gårdagens succé i Frösjön var vi självklart tvungna att åka tillbaka. Vi var dock lite trötta efter gårdags-kvällens pokerbatalj och var inte på plats förren runt 11:00. Vädret var riktigt med oss, -4 grader, blåst och snö i omgångar.


"Sheriffen" var redan på plats och han rapporterade att det var trögare fiske idag jämfört med gårdagen. Detta hindrade dock inte Åberg, det tog bara ca 10 min så hade han landat dagens första Röding på ca 0,4kg! Sedan blev det lite segare. Vi testade lite olika delar av sjön, "bara för att", men det gav bara någon enstaka Lake.

Totalt för dagen blev det bara 4 Rödingar runt 0,5kg, vilket egentligen är bra men bleknade lite mot gårdagens 11st. Denna dag var Åberg den stora segraren med 3st, Jonas fick upp 1st och jag kammade noll på Röding.

Dag 5 - Upptäcksfärd till Storsjön

Åberg lämnade oss på morgonen för att fotografera Speedweekend som går av stapeln i Ljusnedal i helgen. Senare på eftermiddagen skulle resten av gänget (Pelle, Byssan och Bylund) dyka upp från Strängnäs.

Jonas och jag hade under tidigare resor spanat på kartan över Messlingens Fiskevårdsområde och sett "tjärnar i Särvdalen" och skyltar mot Storsjön. Dessa områden har dock varit rätt otillgängliga tidigare, speciellt på vintern då vi inte haft skotrar så det räckte. Detta år har vi dock löst detta problem och vi beslutade oss att åka och reka lite innan grabbarna skulle komma upp.

Först stannade vi till i Särvdalen för att reka Djuptjärn. Vi hittade lite gamla borrhål och tänkte att det är ju en plats bra som någon. Tyvärr gav det inget vidare. Både jag och Jonas hade några monsterhugg men det vägrade fastna något. Det enda som kom upp var ett gäng små-rödingar. Efter en timme kände vi oss nöjda och drog vidare mot Storsjön som hägrat i många år. Vi åkte ner till Storsjöns Fiskecamp för att få lite tips och blev rekommenderade av en mycket kunnig herre att åka till Dalsjön för Harr och Öring.


Efter att ha åkt lite fel så hittade vi rätt tillslut. Där träffade vi på en äldre dam som hade stuga i området och hon gav oss lite bäring på sjön. Det tog ca 20 minuter så hade jag lyckats få upp en skaplig harr som tyvärr var under minimimåttet på 35cm så den fick gå tillbaka.Strax därefter stod Jonas vid mig och ljög och hade lämnat spöt fastsatt i väskan, han vänder sig om och kollar misstänkt mot spöet.

- "Jäävlar!!"

Spöet står som ett U och bänder och Jonas fullkomligen älgar iväg mot väskan som står ca 40m bort. Han får tag i spöet och gör mothugg, den sitter kvar!

- "Det känns skapligt!", kläcker Jonas ur sig i vanligt ordning.

Efter en kort drillning och mycket kontrollerad landning har den första Öringen landats. Mycket skönt!


Innan vi åkte hemåt fick vi lite Strängnäsbesök på sjön från några kompisar som var hade semester i området och var ute på en liten skotertur. Under den tiden lyckades även Jonas få upp en liten Harr.

Nu är vi tillbaka i stugan och de nya grabbarna från Strängnäs är "i gång" kan man säga. Vi ligger lite ur fas men det ska nog bli bra innan det är över.

Imorgon bär det av till Frösjön igen så att de nyanlända grabbarna får dra lite fisk de med.

Läs rapporten för dag 6 här.
Läs rapporten för dag 1 - 3 här.

.

1 kommentar: