torsdag 15 april 2010

Islossning, tjuvstart och status på "flottan"

Nu börjar äntligen isen släppa och vi har alla grov abstinens efter att få börja jaga krokodiler!

Claes var den som inte kunde hålla sig. I slutet av förra veckan var han ute och letade efter fläckar med öppet vatten och lyckades hitta ett par stycken. I med grejerna från land och det tog inte lång stund förren det smällde till på en Big Bandit jerk! En fin madam på 5kg. Han lyckades även lura upp en på 4.5kg. Bra start på säsongen! Vi andra har inte ens fått ut grejerna ur förråden ännu.


I övrigt jobbas det på med att få "flottan" i ordning. Jonas ringde precis och meddelade att han varit och hämtat hans och Claes splitternya Buster L med 50 hästar Yamaha, båda 2010 års modell - en riktig gäddracer!

Löwas och min båt har fått lite kärlek i form av rubbning, vaxning och lackförsegling så nu är den nästan som ny igen. Den största nyheten för oss är angående följetången med vår motor, Mercury Optimax 75 som fortfarande har problem med tändningen. Efter att ha "bråkat" med Jobs Marin och Mercury i nästan två år så kommer detta äntligen få en lösning under nästa vecka! Med stöd från Mälarbåtar i Strängnäs, som varit mycket behjälpliga, kommer vi nu ha en 2010 års modell Honda 90 V-tec sittandes på akterspegeln istället.

Jonas och Claes kommer påbörja sitt vårfiske till helgen om vädret tillåter (och isen släppt nog mycket) och vi andra kommer köra på från nästa helg. Nu jäklar ska de tas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar