måndag 26 april 2010

Våren - Den levererar fortfarande (Nytt PB)

Då leken inte riktigt verkar ha tagit fart här hemma ännu bjuder sjöns madammer fortfarande upp till dans även om man får jobba precis lika mycket för det i båten som på andra "vattenhål". :P
Det har tagits flertalet fina fiskar senaste 10 dagarna och det kommer säkert fler inlägg på dessa senare.

Jag och Godsherre Lorenius var iaf ute igår för att testa lyckan. Efter att Rickard & Co gått bom både i Trosa och här hemma tänkte vi att "lite frisk luft kanske gör bakfyllan något bättre" och stack ut.

Efter att ha testat några av dom vanliga ställena utan resultat, ett möjligt hugg bara, tog vi oss mot ett ställe med så kallad "gäddgaranti" (inte för att det kanske är direkt sant men...).
Fiskade oss systematiskt genom området, plötsligt ser jag småfisk spruta upp ur vattnet och kastar rakt över fläcken och drar sakta in.

Plötsligt slår det till på Zam Z men utan att fastna. Snabbt omkast...och samma vissa, ännu hårdare påslag, mothugget ger klart motstånd men...det fastnar inte!
Ser virvlarna när gäddan vänder efter attacken...Helvete. Kastar 3-4 kast till men nu är det dött...

I ett, enligt mig själv, genialiskt drag bestämmer jag mig för att snabbt som fan byta bete!
På med Buster Shallow och ut över samma fläck igen, sakta jerk, sakta jerk, sakta... SLASK!
Och nu sitter det, tunga knyck när hon vänder rakt ner och gruffar mot botten, kommer motvilligt mot båten och visar sig en bit ut.
"-Lorran, tar du fram grippen, ser ok ut, runt 4kg."
När hon kommer närmare blir jag tvungen att revidera "-Du...den är rätt stor ändå, plockar du fram håven..."
Hon får jobba lite på lätt broms och sen håvas utan problem av Lorran "-Löwa, det där med runt 4kg det kan du nog glömma" är kommentaren när vikten lägger sig i håven.
Kan inte annat än hålla med, den är betydligt större hehe!
På med gäddhansken, bra gäl-grepp och bort med betet och en snabb mätning och vägning.115cm och 7.94kg och mitt nya PB är ett faktum. Dessutom var det min första gädda för i år. :)
Hon fick sen vila lite vid båtkanten för att sen så där majestätiskt lojt simma ner i djupet igen.
Stort tack till Lorran för assistans och att han inte vart upprörd när ja började bli upphetsad!

Var även ute i kväll och mitt första kast vart en madam på 93cm och 4.86kg - Tyvärr vart det också det ända för kvällen, hade en till som jagade men verkade föredra "the real deal" istället för plast och metal.Jonas assisterade galant vid upptag och återsättning.

Hursomhelst, man får jobba för det men det verkar finnas några dagar kvar innan det är över tills leken är slut, vi kommer köra så mycket det går, om inte annat för att träna upp armen tills SM nu på lördag.

Skitfiske!

3 kommentarer:

  1. Det är bara att gratulera! Jäklar vad kul med nytt PB!

    SvaraRadera
  2. Oj, oj, oj - det var ingen dålig fångst. Stort grattis till nya rekordet.
    Agneta och Jonny

    SvaraRadera