söndag 2 maj 2010

91 cm räckte till en delad 18:e plats!

Igår gick Svenska Mästerskapen i Gädda av stapeln i Trosa skärgård. Vi har ställt upp två gånger tidigare och ingen av dessa gånger har vi lyckats få en fisk registrerad. Första året fick vi fyra fiskar där den största var 74cm, 1cm från minimimåttet. Förra året var det riktigt illa då vi inte lyckades få upp en enda gädda överhuvudtaget, godkänd eller inte (dock PB på Braxen).

Detta gjorde att vi var grymt revanschsugna och detta år lämnades inget åt slumpen! Dels hade vi rekat området med StockholmsGuiderna veckan innan samt att vi i år ställde upp med två lag;

Trogdor Lag 1 - Jonas och Lorran
Trogdor Lag 2 - Löwa och jag (Rickard)

I vanlig ordning så ligger tävlingen mitt i gäddleken vilket man kan ha många åsikter om, men vad det gör är i alla fall att det blir rätt lika förutsättningar för alla - locals eller utbölingar som vi.

Dagen började riktigt bra för oss i lag 2 när jag redan efter någon timme landade en fin olekt madam på 91cm (5,5kg). Känslan var direkt att detta kunde bli riktigt bra....vilket det aldrig blev....

Rickard med teamets enda godkända fisk denna tävling.

Dagen rullade på och det var riktigt trögt. Lag 1 hade ett par hugg och lyckades landa 1 fisk som tyvärr inte var nog lång för att mätas in. Det närmsta någon av oss kom mer fisk var ett par efterföljare som inte ville hugga hur mycket vi än försökte.

Lag 1 på väg ut till start i The Pike Whisperer

Totalt var det 59st tävlande team. Av dessa var det hela 30st som inte placerade sig överhuvudtaget  (ingen godkänd fisk)! Säger en del om hur trögt det var. Vilket även syns på resultatlistan där två 90cm-fiskar skulle räckt till topp 10. Lag 2 slutade på 91cm som helt osannolikt räckte till en delad 18:e plats. Lag 1 blev tyvärr en av de 30 som inte placerade sig. Lite surt och besviket kändes det, men vi får trösta oss med att det i alla fall är det bästa resultatet hittills i SM.

I vanlig ordning så var det några team som lyckades hitta fisken. Topp tre team hade alla över 4m (fördelat på 5 fiskar). De som lyckades bäst och kan titulera sig Svenska Mästare var Team Söders Sportfiske 1 som lyckades håva upp hela 473cm! Riktigt imponerande en sådan trög dag! Stort grattis!

Stort grattis även till Lasse Norgren, från samma team, som knep guldmedaljen även i den individuella tävlingen. Längst gädda tog Robert Waardahl (114cm, 11kg) som även vann bronsmedaljen i den individuella tävlingen. Grattis!

Tack till Svenska Gäddklubben och Sportfiskarna för en väl genomförd tävling!

Se hela resultatlistan: Excel.

Bonusbild - väl hemma i Strängnäs igen åkte jag, Classe Berg och Hallberg ut till Segersön för att ge Mälaren en chans under söndagen. Det gav ingenting men det var en fin kväll i alla fall, skönt att vara i naturen, frisk luft etc. etc. och allt det där....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar