måndag 31 maj 2010

Båvenpremiären avklarad!

Detta var en helg fokuserad på arbete vid Lorrans stuga vid Båven. Det är skönt att ta en rejäl helg varje vår/försommar där det röjs och byggs etc. för att sedan kunna fokusera på fiske och bara ha det skönt under resten av säsongen. Trots detta hann vi självklart med lite fiske också.

Utöver städning och rensning låg fokus på att bygga klart två ljugarbänkar samt konstruera ett rejält och dedikerat bord för att rensa fisk på. Det skulle nu bli ett slut på att stå och filéa på någon gammal stubbe.

Vi jobbade hela dagarna och kvällarna spenderades med att äta och dricka gott, samt klämma in några timmars premiärfiske. Vi kom ut rätt sent på sjön både lördag och söndag, ca 19:00 och fiskade fram till ca 21-22:00. Totalt blev endast det ca 4-5h fiske under helgen, vi var ju trots allt inte där för att fiska.

Vi lade fokus på jigg-fiske på djupbranter i anslutning till plattåer (där det vakade betesfisk) i jakt på gös, men det blev även lite kast efter abborre som jagade vid ytan. Det var relativt trögt men Båven var sig själv trogen gällande storlekarna.

Totalt blev det två gösar i båten, den ena på 2,5kg och den andra på 2,6kg! Båda färdiglekta vilket känns positivt. Till detta blev det en bunt med bonusgäddor där den största var på 4,6kg (även någon på ca 3,5kg och resten småsnipor). Vilket för oss är stort i Båven där vi mest annars brukar få snipor, även när man riktar fisket mot gädda. Den togs även på lättare grejer vilket gjorde det extra kul (kommer en filmsnutt i veckan). Abborre fick vi inte upp någon tyvärr, Löwa hade några på och vi såg några nyfikna rackare som följde med in till båten. De var riktigt tjuriga, kan även vara att vi var ute lite sent på dagen för att de skulle vara riktigt i farten.

Nu längtar man redan till nästa tripp dit ner då huvudfokus kommer ligga på fisket. Enligt rapporter från Jonas var även gösfisket hemma i Mälaren riktigt trevligt under helgen. Kul!

Bilder från helgen

Lorran med sin premiärgös för säsongen, 2,5kg!

Rickard pillar bort jiggen från sin största hittills denna säsong, 2,6kg!

Löwa med en riktigt fin "bonusgädda", 4,6kg!

Korpbacken badar i kvällssolen.

Det nykonstruerade rensbordet strategiskt beläget nere vid sjön.

Lorran lägger på ett lager lack på en av de nya ljugarbänkarna.

Den andre av de två ljugarbänkarna lackad och klar.

Det byggdes ett spöställ nere vid sjön.

Om bara lacken kunde ta och torka någon gång så man får ljuga lite!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar