fredag 4 juni 2010

En försmak på Gös-natta?

Med Claes och Lorrans fina fiske under dagen där det landades en hel del gös (och en mycket fin bonusgädda) så kände några av oss att vi bara var tvungna att komma ut och testa. Jonas, Claes och jag åkte ut vid fem-tiden för att se om det skulle gå att lura upp något.

Jonas vertikalar i kvällssolen.

Det blåste lite grann och solen strålade. Vi började kvällen med att jigga lite "mellan-branter"/plattåer och det gav resultat direkt! Landades ett gäng fina matfiskar. Vartefter solen började dala så drog vi oss längre in/upp mot grundare branter och lyckades åter igen få en hel del fina fiskar (blandat med mindre). Både jag och Jonas hade några riktiga monsterhugg men som tyvärr släppte rätt fort, hade varit intressant att se dem.

När det började avta igen med hugg så föreslog Jonas att vi skulle testa och drifta över de spots där vi såg mycket fisk på lodet (och hade haft kontakt). Vinden hade lagt sig och var perfekt för detta så vi lade oss och drev 40m i stöten och vertikaljiggade. På 6 drifter gav det 5 fiskar och 3 bom-hugg, mycket lyckad taktik!

Totalt blev det runt 15 gös och en bonusgädda (på ca 3kg) under kvällen. Av de 15 var det nog i alla fall 7-8 som var klart godkända. Det blev en fin snittvikt men tyvärr inget stor som häromdagen. Den största gösen var på ca 1,2kg.

Imorgon blir det på det igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar