tisdag 20 juli 2010

Löwa med nytt personbästa på gös!

Det har varit väldigt väldigt lugnt här på bloggen en tid. Det är inte för att det inte fiskas, för det görs i det i mängder i det fantastiska sommarvädret vi har.

Anledningen till frånvaron är nog mest att det inte funnits så mycket värt att blogga om. Vi har på sistone mestadels fiskat gös, och det i Mälaren runt Strängnäs. Och det dras mycket gös! Spontant så känns det som att populationen växt och men även växt på sig. Dock är de flesta som kommer upp av mindre format uppblandad med en och annan matfisk på runt kilot. Då och då kommer det dock upp lite större fiskar, som t.ex. Jonas och Claes personbästa för några veckor sedan.

Ikväll fick vi dock en redig anledning till att blogga. Detta när Löwa slog till och drog ett nytt personbästa med över 2 kilos påökning! En mycket fin fisk på 5,06kg och 84cm! Den tog på traditionell jiggning på en liten gul Relax shad-jigg. Efter en kortare fight och den tradionella konferensen i båten; - "Är det en gädda?" - "Är det en gös?" etc. så kunde Jonas lugnt hjälpa Löwa med håvningen. Efter vägning och plåtning fick den självklart simma tillbaka igen.

Stort grattis Löwa till nytt personbästa samt till att du numer även innehaver teambästa på gös!

2 kommentarer:

  1. Grattis Löwa, vilken kanonfirre!!!

    SvaraRadera
  2. Congratulations to a fantastic catch, Daniel!!
    BR, Tomas (Örnvik 530 Pilothouse)

    SvaraRadera