lördag 4 september 2010

Härjedalen dag 1

Äntligen var det dags för vår, numer traditionella (2 gånger räknas väl?), höst-resa upp till Funäsdalen med omnejd. Under veckan kommer vi löpande rapportera från våra eskapader.

Förra året bodde vi i Messlingen och efter att då mer eller mindre gått bet där hamnade vi i Tännäs och fick grymt fiske, läs om den trippen här. I våras var vi uppe igen och körde isfiske. Då lade vi merparten av tiden i Tännäs och testade även Storsjö vilket var succé (rapport här).

Detta innebär att vi har lite mer kött på benen inför årets resa; vi kommer koncentrera oss på Tännäs och Storsjö för att maximera chansen på stor fisk. Tanken är att bo lite i tält några nätter för att maximera fisket. Mellan tält-nätterna kände vi att det vore skönt att dels bo "centralt" mellan fiske-spotsen samt dels bo riktigt bra. Detta löstes genom att bo i "Vargbäcksvillan", en helt sanslöst lyxig stuga (läs: hus) i Tänndalen. Grymt skönt!

Dag 1
Vi anlände till Tänndalen på natten mellan fredag och lördag, resan gick riktigt bra och vi åkte skönt i Jonas nyinköpta bil.

Jonas nya diesel-räser.

Vi hann inte mer än packa in alla prylar och ta ett glas vin så var det dags att gå och däcka i säng. Lördagen startade sen med att vi möttes av grymt väder och en, från stugan, helt fantastisk utsikt över Tänndalssjön. Inte en fel start på veckan!

Vy från Storstugan.

Efter att ha provianterat i Funäsdalen och ätit lunch begav vi oss till Tännäs för att reka lite inför den kommande veckan. Lite snabbt testade vi några av de tjärnar vi fiskade i förra året, tyvärr gav det ingenting just denna dag men det gjorde inte så mycket i det fantastiska vädret (och i ärlighetens namn fiskade vi inte så "seriöst").

Jonas och Åberg står och konfererar vid Ormabborrtjärn i Tännäs.

Tillbaka i stugan njöt vi på terrassen och planerade morgondagen då det ska fiskas på allvar!

Rickard och Jonas njuter i höstsolen.

Dagens enda lärdom blev att på Honduras och Cuba kan de göra cigarrer. Nu njuter vi i stugan för att imorgon köra vi på riktigt!

Foto: Rickard Lövgren och Danne Åberg/Photo4Fun.se
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar