onsdag 8 september 2010

Härjedalen dag 5 - Frösjön & PB/TB!

Läs rapport från dag 3 & 4 här...

Idag var det så dags att besöka vår gamla kärlek från i vintras - Frösjön i Tännäs FVO. Vi hade stora förhoppningar på dagen och med lite tur kanske även rödingen hade börjat stiga i sjön.

Frösjön i all sin prakt.

Planen var att främst rikta in oss på öring och sedan hoppas på bonusfiskar i form av harr/röding/abborre. Vi startade genom att (självklart) ro till andra sidan av sjön där vi spenderade ett par timmar. Det enda som hände där var ett par hugg och en efterföljare för Åberg. Vädret var lite svalare än tidigare dagar och lite mer vind men ändå fantastiskt skönt med solen som kikade fram då och då.

Båten för dagen blev en Linder Fishing 440 vilken skapade ett enormt ha-begär, grym båt!

Vi klev iland på en fin udde för lite vila och lunch. Efter pausen körde vi lite dragrodd över sjön med sikte på ett grund vi var och pimplade vid i vintras. På spöna hade vi främst wobblers för att försöka få öring.

Efter en stund så hör man Åberg hojta till - hugg!! Jonas tar spöt och börjar drilla. Det är inte speciellt tungt men det slåss ordentligt i andra änden. Väl i båten står det klart att det är nytt personbästa (och teambästa) på 0,7kg!

Drillare och håvare är snornöjda över 0,7kg röding!

Det roligaste (konstigaste) i det hela var att den inte tog på sked eller långdrag utan på en ca 7cm lång Abu Garcia Terminator. Första rödingen på wobbler!

Vi körde vidare i någon timme men tyvärr gav det inget mer än en liten harr som Åberg hanterade med största vana...

Det bästa sättet att hålla en liten harr är med "kramgreppet"...eller?
Akta den drar! - "Jag skulle ändå släppa tillbaka den..."

Tillbaka hemma i Vargbäcksvillan blev det i vanlig ordning en grym middag. Ikväll serverades det fläskytterfilé, potatisgratäng och smörstekt sparris.


Imorgon bär det av tillbaka till Storsjö och då ska det fiskas bland annat gädda(!). Innan vi åkte upp lovade Jonas att det skulle bli tre personbästa under veckan. Vi är nu uppe i 2, imorgon kanske det kan vankas två-siffrigt på gädda? Vi får se...

Läs rapport från dag 6 här...
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar