onsdag 3 november 2010

Den som gapar efter mycket...

Kan ibland få problem med att svälja!

En liten bildserie om vad som kan hända om man är glupsk och försöker visa sig på styva linan.

Vi stod och fiskade och såg att måsarna var mäkta intresserade över något i vattnet. Inget ovanligt i sig men då fåglarna uppträdda märkligt (dök aldrig ner ordentligt, cirklade mest omkring ovanför objektet).
Och sen började ”objektet” plaska ganska kraftigt...

Vi åkte sakta bort för att titta lite närmare på vad det kunde vara för något skoj.


Ok så det är en gädda som håller på med något...


När vi kommer riktigt nära ser vi tydligt vad den håller på med för nått. Äta. Eller rättare sagt, den försöker äta sin nyfångade gös men det går inget vidare.


Gäddan skakar sitt byte om och om igen och försöker dyka ner med det. Den försvinner kanske 20 sekunder innan den kommer upp med gösen sprattlandes i munnen.
(Jag har hela händelsen på film men eftersom jag uppenbarligen är helt värdelös så missar jag typ att hålla fisken i fokus när det är lite action = ingen ide att publicera. Får skylla på att jag försökte styra båten samtidigt)

Efter att ha tittat på spektaklet i kanske 5-10minuter bestämmer vi oss för att se efter hur hårt en gädda håller i sitt byte.Lorran kör upp bredvid och jag petar lite på gösen. Inge större reaktion.
Sen drar jag lite i den. Gäddan stretar emot. Jag drar lite till.
Gäddan blir mycket upprörd och ryster med huvet och drar allt vad den kan.
Jag testar att lite till och drar gäddan mot mig. Precis vid båtkanten släpper gäddan, stirrar surt på mig och drar ner i djupet igen.

Gösen, som jag förutsätter nu är så gott som död ligger kvar bredvid båten men då jag sträcker mig ner för att ta upp den får jag en kaskad vatten i ansiktet som tack för hjälpen innan den simmar iväg.

Mycket kul upplevelse faktiskt, har aldrig sett något liknande förut!

Själv förlorade jag min överlägset bästa/mest använda jerk (den hade oräkneliga offer på sina krokar) i slutet på sommaren. Jag har dessutom tagit en ”svensk trippel” på den; Gädda, Gös och Abborre så det var med stor sorg jag såg den försvinna.

Införskaffade iaf en ny häromdagen och den visade direkt sin klass genom att...ja...se själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar