söndag 30 januari 2011

Abborre på amerikanska

Det finns vissa fördelar med att jobba för ett amerikanskt bolag. Till exempel att vi har våra årliga kick-off’s i USA. I år gick det av stapeln i Orlando Florida. Och i Florida har dom ingen snö och ingen is.


Vad dom däremot har är large mouth Bass!


En snabb googling och ett slantsingel senare hade jag fixa
t upp en guide, närmare bestämt Capt. Justen Moore, Fish Orlando (http://www.fish-orlando.com/index.html).Vi la ut strax efter 0700 och racede ut mot första spotten, givetvis i en bass boat med en överdimensionerad motor.
30 minuter senare var min första large mouth bass landad och klar.
Inte den största, men den första! :-)
Vi körde med levande bete sk ”shiners” , enkelkrok genom läppen och kasta ut. Sen är det som vanligt; sakta fart med elmotorn, öppen bygel och fingret på linan.Fisk tar betet, man väntar några sekunder, vevar ner tills det blir motstånd och sen sju-jävla mothugg. Som komplement körde vi även med små Bomber-wobblers.

Vi hade, kort sagt, en jävla otur med väderförhållandena och dessutom hade en tävling flyttats en dag frammåt och till den sjön. Vad Justen hade att säga om den kombinationen lämpar sig inte för tryck... Hursomhelst, vi körde på och men i ärlighetens namn gick det tungt med 8st totalt och 5-6st missade.

Men lets face it, att vara på öppet vatten och slippa borra för att fiska är i alla lägen helt ok just nu ;-) .
Justen gjorde ett jävla jobb och slet som fan för att det skulle lossna men den större versionen lyste med sin frånvaro och den sista vi fick upp va
rt också den största, runt 1.3kg.Men jag är nöjd ändå, var riktigt kul att få känna lite sprattel i spöt och trots att dom inte var specielt stora så var det bra drag på dom. Jag kan starkt rekommendera att testa på att fiska bass om möjligheten ges, chansen att ni ska ha samma otur med förhållandena som mig är inte direkt stor.

Och råkar ni vara i Orlando och känner för att komma undan Disney så kolla gärna upp Justen, riktigt skön snubbe med stor erfarenhet.

Var även förbi Universal Studios och tog en åktur i den här. Jävlar i havet!Kan nu nån snabbspola fram till April eller nått så man får kasta i båten!

/Löwa

ps.
Man skulle kunna tro att Florida ska vara varmt och skönt...vissa dagar stämmer det inte, därav fullt fiskeställ, mössa och handskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar