måndag 7 mars 2011

Gösmete på Mälaren med dåligt resultat.

Det har blivit väldigt lite fiske i vinter. Jag har inte varit ute en enda gång(!) och övriga har endast fiskat några enstaka gånger.

Igår var det äntligen dags för mig att ta premiären. Jag och Jonas hade bestämt oss för att testa meta gös på några av de platser där vi normalt fiskar när det är öppet vatten. Normalt hade vi kanske inte gjort detta då det är en bra bit att gå. Men vi har över 50cm is hemma på Mälaren så det går utmärkt att ta bilen hela vägen ut till grynnorna.


Dagen började med att mörtstugan skulle vittjas. I vanlig ordning så var det Lake som hittat in i den, två stycken till och med. De såg mycket mätta och nöjda efter att ha gått lös bland mörten. Som tur var hade de dock lämnat ett tiotal mörtar till oss.

Sedan var det bara ta bilen ut och börja borra (mycket skönt med den nya motorborren). Vi fiskade oss runt på branterna och upp mot grynnorna. Djupt och grunt. Fiskade vid botten, mellanvattnet och precis under isen. Testade det mesta kändes det som men det verkade helt enkelt bara vara "en sådan där dag".


Jonas sitter och spanar efter om lunchen snart är klar...

Det enda som kom upp var några småborrar och en mycket liten gös. Alla på pimpel, vi gick helt bom på metet. Hursomhelst var det mycket skönt att bara komma ut när det var runt nollgradigt, strålande sol och väldigt lite vind. Låter som en klyscha men efter 3 månader i mörker så är det nog faktiskt sant.

Efter 6 härliga timmar på sjön packade vi ihop och drog oss hemåt. Kanske var det tur att vi inte fick upp någon fin Gösta. Då hade jag antagligen suttit och vibrerat efter mer fiske på kontoret nu istället för att "bara" sitta och längta efter att isen ska släppa.

Baslägret.
Dagens höjdpunkt.
Minsta gösen någonsin?

1 kommentar:

  1. Härligt!
    Det blir inte alltid som man vill men man får bita ihop och komma igen!

    SvaraRadera