lördag 2 april 2011

Årets första jerkgädda!

Länge har vi gått och suktat efter att få fiska "på riktigt", det vill säga på öppet vatten. Vintern, och isen, liksom vägrar släppa taget men idag fick det vara nog! Vi kunde inte hålla oss längre.

Det är nog ett par veckor kvar innan isen släppt helt hemma i Strängnäs men den har så smått börjat ge vika. Nog mycket för att det idag var möjligt att ta sig ner med trailern på en badplats i centrala Strängnäs och få tillgång till en skaplig yta med öppet vatten.
Det var riktigt kul att äntligen få blöta grejerna igen. Ingen av oss (Jonas, Lorran och Rickard) hade nog egentligen räknat med att få någon fisk, även om man hoppades.

Det var inte med lite förvåning som det redan efter ca 10 min smällde på en fet hona uppe på en grundplatå. Den var inte så stor men ändå fantastiskt roligt att äntligen få känna den där karakteristiska smällen i jerkspöt igen. Den togs på en brun/orange Suspending CWC Big Bandit fiskad i slowmotion.


Efter detta, utöver lite missade hugg, lyckades även Lorran lura en fisk som tyvärr släppte precis vid båtkanten. Helt ok för ca 3h fiske men framförallt en bra och skön start på säsongen!

Nu laddar vi inför nästa helg då vi ska till Tännäs och Storsjö och köra sista pimpelpassen för året, då ska storharren/rödingen/öringen upp!


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar