måndag 11 april 2011

Reserapport - Messlingen & Tännäs April 2011

Så var det äntligen dags för den årliga vår-resan till Härjedalen! Detta år blev det inte en vecka utan endast en långweekend från den 7/4 - 10/4. Vi lade resan lite senare än vanligt med förhoppningar att kunna få riktigt skönt vårväder, förhoppningar vilka fullkomligen krossades!

Nysnö på natten och stormvindar dagen efter skapade riktigt mysiga förutsättningar på isen...

Vi kom upp till Messlingen natten mellan onsdag och torsdag. Vi valde att bo i Messlingen då det skulle innebära att det var ungefär lika långt till både Storsjö FVO och Tännäs FVO.

Planen var att köra en eller två dagar i Storsjö och en eller två dagar i Tännäs beroende på hur fisket gick första dagarna. Denna plan var bara att kasta i soporna. Det blåste mer eller mindre storm hela helgen vilket innebar att vägen över flatruet var avstängd, att åka runt var inget alternativ då det är minst 20 mil. Detta innebar att vi fick koncentrera oss på Tännäs, och Fröstsjön*.


En av Fröstsjöns fina rödingar på runt 0,7kg.

Vi körde på i två dagar på Fröstsjön i blåsten vilket resulterade i sju fina matrödingar. Vi fiskade även en halv dag på Messlingen vilket lite otippat gav ett gäng öringar, en i godkänd storlek.


Löwa har ledsnat och försöker skicka ett meddelande på Messlingen - "SLUTA BLÅS!"

I vanlig ordning var det tävling. Denna gång var det Team Audi mot Team BMW, som medlem av de sistnämnda är det bara att gratulera Team Audi som drog till med en promenadseger med mer än dubbelt så många ädelfiskar landade!

Nu laddar vi inför islossningen!

Kolla in galleriet med bilder från helgen.

* På vissa kartor och artiklar är sjön benämnd "Fröstsjön" och i vissa "Frösjön". Denna gång frågade vi vad sjön egentligen heter. Svaret vi fick var: "Ja", vilket slog spiken i den kistan...

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar