måndag 18 april 2011

Reserapport - Västervik April 2011

I många år har jag velat åka till det smått mytomspunna Västervik för att fiska gädda. Tyvärr har det aldrig blivit av. Nu skulle jag äntligen få chansen! Jag hade fått en ny kollega på jobbet och han märkte snabbt att fisket var en rätt definierande hobby hos mig. En dag frågade han om jag ville åka med till Västervik framåt våren. De är ett gäng som brukar åka på fiskeresa ett par gånger varje år och de hade fått ett återbud. Jag var inte sen på att svara ja och fredagen den 15/4 bar det så äntligen av mot Västervik och fiskecampet där.


Trogdor ligger redo för en helgs fiske i Västerviks skärgård!
Vi kom ner mitt på dagen och det var inget att vänta på, i med båten fort som tusan och sedan ut på havet spända av förväntan! Jäklar vad det skulle dras fisk! Vi var ute i ca 4 timmar första eftermiddagen och fick....noll. Jaja, det var ju bara uppvärmningen.

Nästa dag hade vi spanat ut lite områden på sjökortet som såg intressanta ut. De låg lite längre inåt landet och vi hade förhoppningen att det kanske kunde kännas lite mer bekant. Fiskecampet ligger ganska långt ut i skärgården och då detta var lektider för gäddan ville vi gärna hitta lite mer vass-land.

Efter ca 30 minuters marschande hittade vi äntligen en vik som såg lovande ut, och mycket riktigt tog det inte lång tid innan resans första small på i vår båt. Visserligen liten men ändå skönt att spräcka nollan. Fisken hade knappt börjat krokats av när nästa fick fisk, dubbelhugg! Sedan dog det av och vi fiskade vidare. Totalt fick vi 4 eller 5 den dagen, alla var snipor med den största strax under 3kg.

Patrik med en gädda vars storlek på nåt vis sammanfattar helgens fiske.
Sista dagen gav ungefär samma resultat. Totalt var vi 5 båtar och jag har inte den exakta siffran men det kom upp kanske totalt ca 30 gäddor på 2 dagar. Alla var snipor bortsett från två lite finare, en på strax över 4kg och en strax under 5kg.

Sammanfattningsvis var det dock jäkligt kul trots fisket. Mycket skönt gäng att sitta och ljuga med i stugorna, fantastiskt väder och så fick jag äntligen fiska Västervik. Jag ska tillbaka och ta revansch.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar