måndag 16 maj 2011

Rejäla "bonusgäddor" i helgen!

I lördags gjorde vi ett ordentligt försök att börja jigga och vertikala efter gös i hopp om att de skulle börjat vakna till.

Dagen började med mulet väder men slog på eftermiddagen om till strålande sol och lite vind, förhållanden som funkar finfint vid gösfiske.

Efter ca 1 timmes fiske tar det tvärnit i Jonas spö! Det drillas i flera minuter innan vi ens fått se vad det är på kroken. Beteendet på fisken (och att den tog djupt) var dock koncist med en riktigt stor gös så förhoppningarna var mycket stora i väntan på att fisken skulle visa sig. När den väl visade sig ersattes snabbt besvikelsen av att det var en gädda av ren förtjusning när vi såg bredden över dess rygg! En kort stund senare var den landad i båten och vägdes in på exakt 7kg och 100cm i längd.


Kort därefter började vi få kontakt med mer gädda och det tappades några som kändes riktigt fina. Undertecknad lyckades dock landa ytterligare en skaplig fisk även om den inte var lika fin som Jonas. Fem kilo och 88 cm.


Samtliga fiskar togs på Relaxjiggar relativt nära botten på 8 till 4 meters djup och de var riktigt i farten. Något som går att slå fast efter helgen är att gäddorna nu gått ut till sommarståndplatserna och är i full fart att käka upp sig. Självklart fick samtliga simma tillbaka igen.


Justja, vi fick en liten gös oxå...


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar