måndag 13 juni 2011

Claes får ta nytt PB!

Efter en helg fylld av andra aktiviteter av mer partajigt slag kände jag och Claes att vi borde nog få in några timmar på sjön innan allvaret börjar igen.
Sagt och gjort, vi lastade gäddsläggorna och drog på tur, lite efterforskningar och tidigare fiske har pekat på att gäddorna definitivt lämnat de grundare områdena och nu hänger på djupare vatten och platåer.

Vi behövde en bra start så vi tog ett par snipor i närområdet för att komma i form, vinden var rätt kraftig och det var svårt att stå utan skydd.
Vi tog oss iaf tillslut upp till ett område Claes haft som mål för dagen, vi har fiskat sporadiskt där när vi passerat men inte haft någon större lycka, dock har vi känt att hela stället har potential.

Vi testade först nära en ö med en liten grynna vid sidan, ligger fint med ett sund i mellan sig och land. Det är en aning för grunt just nu och resulterade bara i ett par småttingar men vi verkade ha hittat vad för bete vi skulle använda då Claes nöp båda trots att vi kastat på samma spot i princip.

Vi flyttade sen utåt mot en platå på runt 2m med 6-9m runt sig i varierande brantning och jag tror det var Claes första kast efter vi lagt ankare; jag hör han räkna lite tyst medan spinnaren sjunker någon meter eller två och börjar sen fiska hem. Det tar inte många vevtag innan det sjunger till i grejerna och det märks direkt att det är något större i andra ändan...

Claes vevar på och det är fint böj i spöt, fisken kommer upp och visar sig något 10-tal meter från båten och den ser fin ut. Det blir en fin kamp med många rusningar och den är för ett ögonblick väldigt nära ankarlinan.
Den kommer upp nära båten ett par gånger och nu stiger spänningen, den är betydligt större än vad vi trodde från början.Det börjar bli dags att försöka landa den och vi har, självklart, glömt håven.
Efter lite trix lyckas jag iaf få grippen i underläppen och lyfter in den i båten!
Med tanke på hur arg den var i vattnet är hon mycket beskedlig när vi väger och mäter henne.

Vågen stannar på 8.35kg och längden uppgår till 107cm - Claes nya PB är ett faktum!

Den var faktiskt en aning "slapp" och kunde nog ha fått väga ett kilo eller två till i riktigt praktform men trots det en kanonfisk med bred rygg och stort huvud (troligen dom värsta tänder jag sett!).
Just med tanke på tänderna var processen med att få ut draget ganska intressant då tången herr Claes tog med sig var sisådär 25cm för kort för att man med livet i behåll skulle kunna få ut draget genom munnen men vi fick faktiskt ut det perfekt genom gälarna istället, inte en skråma på vare sig oss eller fisk!

Stort grattis Claes, du har förtjänat en stor fisk med tanke på timmarna du lagt ner i år!

/Löwa

ps. Köp. ny. tång.

2 kommentarer: