tisdag 31 januari 2012

Första isfiskedagen

Oj vad det fiskas lite just nu. Inte riktigt lika lite som bloggen ger sken av, men det har inte blivit överdrivet många timmar sedan december och de få gångerna har det inte varit så mycket att skriva om.

I helgen som var hade dock isarna blivit nog bra här hemma i Strängnäs att jag (Rickard) och Jonas var ute och testade lite isfiske för första gången denna säsong.

Vi började på Mälaren i förhoppning att få lite gös, efter ca 2 timmar hade vi inte haft en enda kontakt (dock inte helt otippat då man inte direkt bemästrat pimpel efter gös ännu, milt sagt) och bytte sjö (och art) för att i alla fall få någonting. Vi fiskade i knappt en timme och fick i alla fall någon abborre och en liten gädda. Den sistnämnda högg på en balanspirk som stog helt stilla på ett metspö...jahaja, verkar funka det med.

Med oss ut på isen hade vi två GoPro HD Hero 2's i syftet att leka lite med kameravinklar etc. för att se vad som funkar och inte för framtida "projekt" (målet är att under 2012 göra i alla fall 1 mer seriöst försök till fiskefilm/resereportage). Fick lite idéer till nya stativ, fästen och vinklar som kommer testas i vår när vi åker och pimplar i Messlingen/Storsjö. Nedan är en liten video som klipptes ihop lite snabbt av materialet från dagen, mest för skojs skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar