måndag 16 april 2012

Helgen bjöd på trögt fiske

Helgens jakt efter vårgädda gick riktigt, riktigt, trögt. Lördagen bjöd på snöblandat regn och söndagen växlande molnighet med inslag av regnskurar.

Det mest positiva i helgen var väl att Löwa och jag (Rickard) fick vår båt sjösatt och provkörd för säsongen.

"Trogdor" är även den nu sjösatt. Här parkerad för hamburgerlunch i söndags.

Redan i torsdags gavs det indikationer på att de större exemplaren hade lämnat grundområdena, eller i alla fall inte var ett dugg intresserade av att äta på våra plastbitar. Detta mönster höll i sig även på lördagen när det visade sig vara svårt att få fisk överhuvudtaget, stor som liten.

På söndagen sprack det upp något och det fanns en förhoppning att solen kanske skulle värma på i vikarna igen och att fisket skulle vända tillbaka, men efter lunch droppade temperaturen istället och det började regna. Vi lade lite kraft på att fiska av kanterna utanför vikarna men utan något resultat och vi fick nöja oss med de få små gäddor som kom upp inne i vikarna under dagen.

Kollar man långtidsprognosen nu verkar medeltemperaturen sakta men säkert klättra uppåt under veckan. Förhoppningsvis kan det påverka det hela positivt så att gäddorna börjar söka sig inåt (och uppåt).

//Rickard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar