söndag 1 april 2012

Snö, blåst och gädda på premiären!

Isen har varit borta i över en vecka här i Mälaren. Trots detta har ingen av teamets båtar ens nuddat vatten, inte förren nu. Lite senare än vanligt (i alla fall med tanke på isläget) sjösattes idag Pike Whisperer och det var äntligen dags för "riktigt" fiske och premiär för säsongens gäddfiske!

Med en temperatur som sammanföll gällande luft och vatten (ca 3-4 grader) hade vi inga större förhoppningar på allt för bra fiske, det var bara skönt att än en gång vara på sjön och känna att säsongen var igång!

Dock blev vi glatt överraskade. Efter ca 2 timmars fiske som endast hade genererat en missad fisk hittade vi, lite otippat, huggvillig fisk i en vik.


Det kom inte upp några "monster" men två fina fiskar på 5+ kilo blev det (88 och 90cm) som båda var i mycket fin kondition. Utöver dessa landades även två mindre (2,5+ kilo) som precis kvalade in som godkända fiskar samt 3-4 missade hugg.

När ett snöoväder rullade in över Strängnäs fiskade vi en stund till innan vi gav upp för dagen. En dag som gick långt över förväntan. Känns lovande för vårfisket här framöver!

Vinnardraget för dagen var Zam Z Tail och Jonas tog hem dagens titel som storfiskare.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar