onsdag 23 maj 2012

Dags att rulla igång gösfisket!

Summeringen av våren blir att den var, konstig. Vi lyckades aldrig riktigt pricka det där extra bra vårfisket efter gädda. Bäst fiske hade Jonas tidigt på våren när isen nästan fortfarande låg kvar inne i vikarna.

Med ett styng av liten besvikelse på årets gäddfiske börjar man snegla på gösutrustningen, kanske är det dags att rulla igång det istället?

Vi har kört ett par, mer eller mindre halvhjärtade försök, och det finns hopp. Några smågösar har kommit upp men det verkar inte kommit igång "på riktigt" ännu. Närmsta veckan ska det göras mer helhjärtade försök i att försöka hitta lite större gös.

Hånet kom ändå häromdagen, i dubbel bemärkelse. Jonas tar med Bylund ut för att "bara testa att fiska lite gös". Bylund brukar åka med till fjällen och fiska men i övrigt brukar det inte bli så många timmar per år (i alla fall inte i jämförelse med oss andra nördar).

Från Jonas: "Första kastet sumpar Bylund en jigg, andra kastet fastnar han i botten och tredje kastet får han denna..."


100cm och 7,1kg, nytt personbästa för Bylund. Grattis!

Kontentan av detta måste ju vara att det bara är att lägga ner sättet man fiskar gädda på, eller helt enkelt "fiska efter gös" när man vill ha gädda. Det, eller att bara sälja alla grejer och lägga ner.... ;)

Det blir dock mer gäddfiske inom kort. Om ca 2 veckor trailar vi upp båtarna till Örnsköldsvik för att delta i Pike Challenge. Efter tävlingen styr vi till Storsjö för att se om vi kan försöka lura upp de, nu vårstinna, gäddor som undkom oss när vi var där i höstas.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar